Trainings(foto)verslagen 2008-15


Verslagjes trainingslopen
Training 10 september 2015

Het was donderdag een mooie avond, ook om te trainen. De zon ging onder om 20u06. Precies op dat moment reed een LBer langs het Boterdiep en schoot deze foto. Volgens Thom was het: 'vanavond een cadeautje om te lopen'.Iets verder op kwam hij zijn loopmaatjes uit groep 1 tegen, die net op het punt stonden te starten met de 'kern' - een snelle 4km - naar Bedum.
De snelle jongens vertrokken met een minuut achterstand. Waren zij in staan de kopgroep te achterhalen?

Alle foto's staan HIER op Picasa
Groet,
PeterGarrelsweer 14 maart

Eenum2015
Foto: duurloop 14 maart bij Eenum, Gerald. KLIK voor vergroting

De foto's van Gerald staan HIER op Picasa en HIER als slideshow; foto's van Herman Rinket staan HIER

Foto's van de trainingloop op 14 februari staan HIER

Zomaar een training op de zondagochtend van 15 maart

HIER staan alle foto's van Bart

In aanloop naar een marathon worden al jaren trainingsloopjes georganiseerd. Voor de marathon van Rotterdam bijv. de RTR. De eerste duurloop beginnend met 20 km oplopend naar de vierde duurloop van 35 km. Een welkome aanvulling zijn de twee duurloopjes van Runploug Garrelsweer. Allebei goed georganiseerd, met kilometertijden voor elke loper, ervaren pacers en bij terugkomst een welverdiend bakkie soep.
{moshide hidden Lees verder >>>|verberg... >>>}
Je kunt natuurlijk ook met een paar loopmaatjes afspreken voor een gezamenlijke trainingsloopje. Dat is wat Thom, Petra en ondergetekende deden. Een dag nadat we op zaterdag een lange duurloop hadden gelopen gingen we op de vroege zondagmorgen voor een uitlooptraining naar de bossen van Anloo. Petra en ik hadden Thom vol overgave en enthousiasme verteld over de trail van de Runforestrun die we eind januari hadden volbracht. Dit was nu een mooie gelegenheid om met ons drieën lekker te draven in de mooie natuur. Voor Petra de gelegenheid om haar nieuwe trailschoenen in te lopen want in haar vorige zaten na een paar loopjes  een scheurtje. Aangezien we het komende weekend samen met Jan S. naar Ameland gaan voor de vuurtorentrail (35km) geen overbodige luxe.
Vol goede moed draven we de bossen in over de onverharde wegen, maar na een kilometertje of 8 zijn we weliswaar niet verdwaald maar het spoor wel een beetje kwijt. Op zoek naar een houten bruggetje over de Drentse Aa dat was het doel. Op de kaart kwamen we er niet uit waar we precies liepen, maar gelukkig liep er een loper onze kant op. We vroegen hem de route naar het bruggetje. Geen probleem zei hij, ik doe ook een duurloopje en kan die kant ook wel op. We hadden zomaar een gids tot onze beschikking. We stelden ons voor en onze gids stelde zich voor als Sander.  Als het tempo niet te hoog is  konden we wel samen de training volbrengen vroeg Sander. Dat was voor ons geen probleem want voor ons was het toch een beetje uitlopen. Sander bleek een ervaren loper en lid te zijn van de loopgroep Hunze en Aa.  Gestaag liepen de kilometers onder ons weg en het bruggetje (foto) hadden we al snel gevonden.
Training15maart15

Ook het blubber bad van RFR kwamen we weer tegen. Hilariteit alom toen we een gil achter ons hoorden. Petra zat vast in de blubber en kon er zonder hulp niet uitkomen. Thom was er snel bij om haar er uit te trekken, maar ik was net te laat om dit op foto te zetten. Lachen dus, maar nu werd het toch wel tijd om terug te draven naar de auto. Gids Sander ging ons voor en we hebben nog mooie trailpaden belopen. Terug in Anloo afscheid genomen van Sander en bedankt voor de begeleiding. Bij de auto aangekomen droge kleding aan en voldaan naar huis. Eigenlijk was dit geen uitlooptraining meer maar een flinke trailtraining. We liepen uiteindelijk bijna 23 km en dat was meer dan de bedoeling was. We gaan echter vol goede moed naar Ameland. 
We komen zeker weer om in dit stukje natuur weer te trailrunnen. Nogmaals Sander bedankt.

Loopgroet Bart.

HIER staan alle foto's van BartVerslagje van de trainings/duurloop vanaf Garrelsweer, 14 maart

Na vorig jaar beide lopen van de Runploug gelopen te hebben had ik wel weer eens zin om zo'n mooie route te lopen.
Vorige week al met Thom en Petra afgesproken naar Garrelsweer te gaan en vanochtend was het zo ver. Eerst Thom opgepikt en daarna Petra en onderweg naar het oude kerkje in Garrelsweer.


Bij aankomst zijn we redelijk op tijd en zijn er nog weinig mensen, maar dat loopt al gauw op tot zo'n 60 personen die 25/30 km gaan lopen in diverse tempo's. Vanuit de loopgroep zijn ook Ger, Eddie, Carla en Rieta van de partij.
Om tien uur is het zo ver en lopen we met Thom en Dick van de runploug als pacers op 6 min/km met een slinger naar Loppersum waar onder de kerktoren de eerste drinkpost staat, vanaf hier lopen naar Westeremden en even achter Westeremden de volgende drinkpost. Bij deze drinkpost sluit ook Ger aan die graag 20 km wil lopen en gaan we via Stedum terug naar Loppersum waar alweer de derde drinkpost staat. Door de hoofdstraat van Loppersum lopen we richting Zeerijp, langs de voetbalvelden, door het bos zijn we alweer bij de vierde drinkpost naast de oude graandrogerij.
We gaan verder richting Eenum, hier moeten we een aantal wierdes bedwingen. Vlak voor Wirdum staat de laatste drinkpost en is het weer op naar Garrelsweer.
Weer in de kerk aangekomen wacht ons broodjes en melk met mosterdsoep!

Runploug weer bedankt voor de mooie route en organisatie.

Groet Gerald

{/moshide}

 
Verslagjes heuveltrainingen: 11 okt - 23 aug 2015
Geschreven door Ger, Peter, Nico e.a.   
Van heuveltrainingen word je nog sterker, 't is goed voor je looptechniek en -coördinatie, kortom eigenlijk zijn de heuveltrainingen voor alle LB'ers goed voor welk nivo dan ook!

6e, 7e en 8e (en laatste)  heuveltraining, Noorderplantsoen

Hiervan zijn uitsluitend foto's (en een filmpje op 4 okt) gemaakt:

- 11 oktober
- 4 oktober (foto's)
- 4 oktober (filmpje)
- 27 september5e Heuveltraining 20 september, Kardinge

heuvel20sep2015 
Foto: Nico  alle foto's staan HIER

Op de vijfde heuveltraining waren maar liefst 13 deelnemers. Drie lopers waren er voor de eerste keer: Jeannette Snijder en de oud-leden Wim Havinga en Peter Mulder.
Er zouden dames voor koffie zorgen. Die dames hadden een scherpe timing, waardoor de eerder aanwezigen zich zorgen maakten over de inmiddels traditionele “nazit”. Het kwam allemaal goed. Peter Pettinga nam de training voor zijn rekening en liet weten dat in de zwaarte van de trainingen een opbouw zit, dus daarom veel heuvelwerk en (bijna) anderhalf uur training.
Soms waren er dreigende luchten maar het bleef wel droog (behalve de voeten, die ook nog zwart werden). Drie keer helemaal naar boven was niet niks en toch waren er bikkels die dat vier keer deden. Peter bedankt voor de training en Erna en Rieka bedankt voor de koffie en koek.

Groet, Nico

4e Heuveltraining 13 september, Noorderplantsoen

heuvels13sept2015

Foto: Peter, Henk; alle foto's staan HIER
Het weer is een beetje druilerig bij de start. Maar toch best warm. De meeste hebben zich er gelukkg goed op gekleed. De boot-campers die ook in het plantsoen trainen zijn bijna allemaal veel te warm gekleed. HenkS is vandaag de trainer van de dag. Dit natuurlijk omdat PeterP te druk geweest is de avond er voor met het festival op 't Reitdiep tegenover zijn huis. Logisch. Ondergetekende was er al wat eerder om de benen wat los te lopen na de duurloop van gisteren. Anders hakt de training er te veel in. Henk had weer prima oefeningen incl wat bootcamp-achtige variaties. Heerlijk om helemaal los te gaan met snelle beklimmingen rondom en op de heuvels. Word je goed warm en sterk (!) van. In mijn geval gaat 't toch steeds elke week weer gemakkelijker. Als nieuw gezicht deze week: Rieka. Erna had wat reklame gemaakt afgelopen week. Toch wil het met de opkomst niet erg vlotten dit jaar. Nu 8 LBers. Na 5 kwartier hijgen en puffen gaf Henk on vrij af. PeterH had deze keer voor de carting gezorgd en hij werd er hartelijk voor bedankt. Henk bedankt voor de training!

Groet,
Peter


3e Heuveltraining 6 september, Noorderplantsoen

heuvels6sept2015
Foto: Peter; alle foto's staan HIER
't Parkeren valt de eerste keer niet mee. Overal borden. Maar o.a. in de Kerkstraat lukt probleemloos. Het Noorderplantsoen is toch altijd heerlijk om te lopen. Een kleinere opkomst dan de week er voor (7 LBers) , maar wel een nieuw gezicht: Erna. PeterP heeft weer prima ofeningen in het geweldig opgeruimde park na de Noorderzon. Snelle korte pionnen oefeningen afgewisseld met langere stukken over de dijk. 't Bekende werk maar  o zo leuk. De afterparty van Rieta is dit keer in de Kerkstraat. Bedankt daarvoor! En PeterP bedankt voor de training!

Groet,
Peter


2e Heuveltraining 30 augustus, Kardinge

heuvels30aug2015
Foto:
Peter; alle foto's staan HIER
Zeven, nee acht LBers gaven acte de présence bij de tweede heuveltraining. Dat is wel eens meer geweest. Maar de pret en inspanning was er niet minder om. Kwam zo waar Dick aanlopen. Gelukkig is hij voldoende hersteld. Daar zal die smakelijke taart ongetwijfeld aan bijgedragen hebben. Na een prima warming up (dat was voor de meesten wel nodig), liepen we uiteraard richting zandbak. 't Was er natter dan vorige week. Gelukkig bleef het beperkt tot een enkele reis, haha. Daarna direct door naar de bult. Die werd dit keer flink onderhanden genomen. Diverse 1-2-3-4-5 loopjes. Als je niet weet wat dat is: kom 'n keertje langs en je vergeet 't nooit meer. Dat zijn de trainingen waar 't om gaat. Lekker zweten. Dan voelen de traptreden daarna zo heerlijk. Ook hier een 1-2-3-tje, d.w.z. 1,2 of 3 treden tegelijk. Op 't laatst loodzware benen en dat lag niet alleen aan mij. Op naar boven, en toen konden we los. Nico had ons niet meer in bedwang en we scheurden de bult af. Heerlijk is dat, vooral 't stijgen daarna. Hoe Edward dat 10000m kan doen??? Nog een laatste afdaling en toen op weg naar de catering van Jan&Evelyn, met heerlijke 'space cake' van Marike.
Bedankt daarvoor. Plotseling kwamen er nog 4 LBers opduiken. Alsof ze de koffie geroken hadden. Zij hadden een duurloop achter de rug en daarbij nog wat 'Afrikashirts' achter de deur van PeterP gedrukt. Klasse.
Nico opnieuw bedankt voor de heerlijke training!

Groet,
Peter

1e Heuveltraining 23 augustus, Kardinge


heuvels23aug2015
Foto:
Peter; alle foto's staan HIER
Negen LBers waren er de eerste keer present bij Kardinge; doordat maandag de Minimarathon in Ten Boer plaatsvindt uiteraard een iets kleinere opkomst. Het leuke is dat je op zondag een mix hebt van de LBers: diverse lopers zie je niet of nauwelijks omdat ze op een andere avond trainen of in een andere groep. Dat is ook een van de aantrekkelijke kanten van de heuveltraining: het verstekt de onderlinge band. Nico nam de training voor zijn rekenig omdat PeterP in het water moet (hard/wad)lopen. De eerste keer dus een rustige (?) start. Met aangenaam weer is dit een heerlijke start van de zondag. Na wat oefeningen - leuk dat Marjo nog langs kwam tijdens haar duurloopje; gelukkig is zij ook weer back-on-track! - kwamen we aan bij het zandstrand. Het lag er veel beter bij dan voorgaande jaren. Altijd lekker om in de zandbak te ploeteren. Daarna naar de bult. De trappen werden verkend; valt altijd weer tegen de eerste keer, een piramideloopje klimmen en dalen. De benen worden nu toch echt al zwaarder. Een rondje rondom de bult en als toetje helemaal omhoog met wat oefeningen op de top. Mooi het  uitzicht. Het was weer genieten op deze mooie zondag. En van wie zijn deze mooie sloffen? Op naar de volgende training, ook op Kardinge! Nico bedankt voor de prima training!

De verslaggeving van 2014 staat HIER en van 2013 HIER.

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 23 augustus 2015 15:56
Jan Wedema
heerlijk, zo met z'n allen op de zondagochtend letterlijk een topprestatie leveren! Mooie groep, met de mooiste sloffen van Evelien!
 
Verslagje Rondje Amsterdam, 4 juli 2015
Geschreven door Edward   

Lopen met 'extreme'  hitte!

Amsterdam4juli2015 klein

Onder meer dan zomerse omstandigheden trainde Edward in Amsterdam en omgeving. Na zijn 6-uurs van vorige week staat al weer een 60km op het menu. Ultralopers houden van lange afstanden en ook hoge temperaturen.
Lees in zijn verslag hoe het hem afging!

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 woensdag 08 juli 2015 09:40
Peter Pettinga
Chapeau chapeau, weer knap gedaan in die hitte. Momenteel niet eens 60 per week....
Lees 't verslagje van Edward
 
Verslagje extra heuveltrainingen: 24/31 aug, 7/14/21/28 sept, 5/12 okt 2014
Geschreven door Peter, Nico, Sabina   

Van heuveltrainingen word je nog sterker, 't is goed voor je looptechniek en -coördinatie, kortom eigenlijk zijn de heuveltrainingen voor alle LB'ers goed voor welk nivo dan ook! 't Is dan wel geen officiële LB-training, maar doe er je voordeel mee!

De traditionele pizza-avond was op zaterdagavond 25 oktober vanaf 17.30 uur in de pizzeria: Mangia e Bevi, Emmalaan 30 in Bedum. Foto's staan HIER

8e (en laatste) heuveltraining 12 oktober, Kardinge


12okt2014
Foto: Peter; het is wel duidelijk wie de bete volleyballer zou kunnen zijn!

Vandaag 12 LBers op de heuveltraining.
HIER staan alle foto's

De laatste heuveltraining....helaas.... en Nico maakt zijn statistiek op. Totaal 8 heuveltrainingen.
Totaal 31 verschillende gezichten. Dit jaar deelnemers uit alle groepen. 4 LBers hebben alle trainingen gevolgd, 3 personen 7 en 3: 6 maal.
Wat was 't elke week weer genieten: niet alleen van 't mooie weer, maar vooral van de gezelligheid, het bikkelen, voelen dat je sterker wordt, de schitterende en gevarieerde oefeningen - we kunnen de trainers daar niet genoeg voor bedanken - en elke keer de after party, zonder uitzondering.
En ook zonder uitzondering: trainingsfoto's (van Bart, Peter e.a.) en enkele filmpjes, waarvan er één (DEZE) zelfs RTV-Noord gehaald heeft.
En let maar op: het gaat zijn vruchten afwerpen. Enkele PR's zijn al verbeterd, en er volgen er nog meer (Rieta: die 2:20:26 gaat er aan op Terschelling, je bent in topconditie en je duurlopen gaan ook goed, nu heel blijven!).
Op 25 oktober gaan we de trainers nog eens bedanken voor hun inspanning. Altijd leuk!
De meesten kijken al weer uit naar een vervolg, want ze weten anders niet wat ze moeten doen op de zondagochtend.
Dat worden weer zondagduurloopjes? Wie weet!
Vandaag had PeterP weer een aantal prachtige 'vaartspel'-oefeningen uitgedacht, heuvel op en af, 7 min afwisselend stijgen en dalen, keren en wenden. lange interval en korte, afhankelijk van je 'gooi'. Heerlijk. Ook als herstel na een duurloop (PeterH) of midden in een duurloop (Ger).
De afterparty werd verzorgd door Sabina/Erna (drank) en Bert/Janny (happen). Bedankt!
't Was genieten, voor mij acht zondagen lang.

Groet, Peter

7e heuveltraining 5 oktober, Noorderplantsoen


5okt2014
Foto: Bart, Die nieuwe trap!

Vandaag 13 LBers op de heuveltraining.
HIER staan alle foto's en HIER als slideshow en HIER staat ook nog 'n kort filmpje

Deze heuveltraining was anders dan alle andere. Dat kwam natuurlijk (ook) doordat 't voor het eerst niet zonnig en droog was. Gelukkig viel 't weer achteraf erg mee. En weer een nieuw gezicht in deze serie: Ger. Nico had weer een keur aan oefeningen voorbereid. Soms lijkt het wel of niemand luistert, maar niets is minder waar. LBers kunnen goed muliti-tasken en kunnen dus luisteren en kwebbelen tegelijkertijd, haha. Hij wist ons (hoe is het mogelijk) weer een nieuwe trap bij het Noorderplantsoen voor te schotelen, zie de foto's. Uiteraard weer een oefening op heuvel 1 en 2 (degene er al meer zijn geweest weten zo langzamerhand welke heuvels dat zijn). Dit keer als 'toetje' de 4 heuvels achter elkaar, oei, oei. Dat was 't dacht iedereen, maar nee hoor, Nico had ook nog een extra verassing: een achtje op heuvel 4, met 2 trappen en afdalingen. Inmiddels was deze auteur aan het eind van zijn latijn en ging richting auto. Ook omdat hij natuurlijk zijn aandeel in de catering wilde presenteren. Nadat iedereen tijdens deze catering alles had kunnen verwerken, gingen we weer met nieuwe ervaringen naar huis. Nico bedankt voor de training en PeterH voor de catering.
Volgende week (helaas) de laatste heuveltraining in deze serie bij Kardinge.

Groet, Peter
{moshide hidden Eerdere berichtjes staan hier >>>|verberg... >>>}6e heuveltraining 28 september, Noorderplantsoen


21sept2014-2
Foto: Aaldrik Bakker, met dank; KLIK op foto voor vergroting.
9 LBers en 2 gasten op de heuveltraining.
HIER staan alle foto'sen HIER als slideshow

De benenwagen vertrok solo uit Zuidwolde. Die kwam wel heel veel Tocht-om-de-Noord wandelaars tegen (incl Eddy Buisman).
Wat minder LBers dan andere keren op deze training. Maar wel weer 3 nieuwe gezichten. De reden hiervoor is eenvoudig: Thesinge de dag er voor, 3 personen naar Gasselte en de Berlijn-Marathon op TV. Degenen die er wel waren (incl twee gasten van de fam Wedema, leuk!) kregen van Nico een prima gevarieerde training. Dat is op de foto's wel te zien.
Het slingeren langs de pionen was wel heel bijzonder. Uiteraard werden de nodige heuvels bedwongen incl een parcours van 3 heuvels achter elkaar. Een aantal begaven zich nog aan de boot-camp hulpmiddelen.
Na afloop smaakte de koffie/the van Nico en de koeken etc van Marike prima.
Dit was al weer de 6e zonnige heuveltraining, het kan niet op. Nog twee te gaan: op 5 en 12 oktober.
Voor de traditionele pizza-avond lijkt
zaterdagavond 25 oktober de beste optie. Dus reserveer die maar alvast in de agenda.
Nadere mededelingen daarover komen nog.


5e heuveltraining 21 september, Noorderplantsoen

21sept2014
Foto: Peter.
Maar liefst 23 LBers op de heuveltraining: een record.

HIER staan alle foto's (incl die van Bart) en HIER een filmpje

Deze zondagheuveltraining was weer razend leuk. De groep groeit.. En niet alleen in prestaties, maar vooral ook in groepsgrootte,
Ik was er vandaag extra vroeg uit, vandaag was Sab voor de catering. Dus twee kannen koffie op de vroege morgen gezet.
En de eerste training was er taart, dus een meelkoekje kan niet meer haha, Lianne en Anton hadden ons toen verrast.
Ik had er plezier in iets uit te zoeken, stroopkoeken, gevulde koeken en chocolade cake is het geworden.
De after training.. DAAR doen we het voor!!
De training, Ik vind het geweldig, lekker bek op stuur en je best doen, Je EIGEN best doen, alles is goed dus, je loopt je eigen training binnen de groep. En die groep is groots ,enthousiast  en superleuk bezig, Vandaag weer nieuwe koppies, tja.. komt dat door die verhalen, of door die foto’s.. of die catering?? Alles een beetje denk ik, Henk glom al voor de training, ach ja, en dat werkt aanstekelijk.
Als jonge honden de bult op, wat indianen geschreeuw van Bart geloof ik, bikkelen omhoog en denderen omlaag.
Voor mij hoeft dit nooit meer te stoppen, bedacht vanmorgen stiekem dat we al ver gevorderd zijn in het aantal heuveltrainingen, beetje jammer vind ik dat.
Tot nu toe alleen maar mooi weer gehad, zo ook vandaag. Wel waren de voorspellingen anders dan afgelopen dagen, toch menigeen in een hemdje. Ach en als je aan het bruisen bent word je zo warm, tempo 1,2 en 3 omhoog rondje dribbelen en opnieuw. Op naar de volgende uitdaging.
En dan..en dan is er koffie.. meer!
Henk bedankt voor de training vandaag.

T’was weer mooi vandoag!!!!!!!

Sabina

Sabina en Rieta bedankt voor de after party! En Henk voor de leuke training!

{moshide hidden Eerdere berichtjes staan hier >>>|verberg... >>>}

4e heuveltraining 14 september, Noorderplantsoen


14sept2014
Foto: PeterH, hier staan alle foto's van Bart en Peter
De vierde heuveltraining is alweer achter de rug.  Mede door het prachtige nazomerweer was er grote groep (18 personen) die met de training meedeed, deze keer onder leiding van Nico. Iedereen had hard gewerkt, want de shirtjes waren vies, maar misschien kwam dat ook wel door de fietsbanden die Nico had meegebracht voor de oefeningen.  Ook vandaag waren er weer verschillende andere groepen aan het trainen, maar het is niet duidelijk of die ook allemaal voor de heuvels komen. Nico wilde de grootste heuvel voor een volgende keer  bewaren, maar daar was de groep het niet mee eens. Hoewel er al tien minuten langer was getraind dan vorige week, moest die grote heuvel nog twee keer worden “meegenomen”.
Daarna was er koffie met koeken, deze keer verzorgd door Rieta, HenkS en PeterH. Bedankt! Iedereen kon weer tevreden naar huis, al of niet lopend.

groeten, Nico

Een filmpje staat HIER

3e Heuveltraining 7 september, Noorderplantsoen

7sept2014
Foto: Peter Pettinga. Alle foto's staan HIER
Vandaag de eerste van een serie in het Noorderplantsoen met 16 enthousiaste LBers. Alle tentjes van de Noorderzon zijn keurig opgeruimd, op een 2 euro munt na. PeterP had ons bang gemaakt met een pittig parcours. De doorgewinterde heuveltrainers maak je daar natuurlijk niet bang mee, maar sommige nieuwkomers hielden hun hart vast. Je kunt in het Noorderplantsoen super trainen. Dat dachten de vele andere groepjes ook. Op het laatst waren zeker 5 groepjes actief. In ieder geval keken sommige heren hun ogen uit...
Peter had diverse parcoursjes uitgezet, met trappen, versnellingen, snelle afdalingen, bochtenwerk, afdalingen. Voor elk wat wils. Tussendoor maakte hij ook nog wat foto's en een filmpje. Kun je (eindelijk) zien, hoe je looptechniek er uit ziet.

De foto's staan HIER en het fimpje kun je HIER vinden. En dat alles gemaakt met een Kodakje uit New York...

Na afloop was er de gebruikelijke 'koek en zopie'. Bedankt Thom en Bart.
En PeterP uiteraard bedankt voor de prima training!


2e Heuveltraining 31 augustus, Kardinge


31aug2014
Foto: Peter
Opnieuw twee nieuwe gezichten op de heuveltraining: Erna en Rieta. Welkom! Jullie zullen er geen spijt van krijgen.
Het zou wel eens een natte editie kunnen worden, maar gelukkig houden de weersgoden zich nog rustig. Vandaag concentreren we ons helemaal op de Kardinge Bult. Van alle kanten wordt deze bult aangevallen: via de toeloop, de trappen, een estafetteloop en op het laatst met een echt 'vaartspel'. Extra pittig, maar schitterend om te doen. Omdat het zo inspannend was (en omdat de regen en onweer er aan kwam) iets korter dan anders, maar met een 'afterparty'. Bedankt Larissa en Carla!
De foto's gemaakt door Sabina en Peter staan HIER op Picasa

1e Heuveltraining 24 augustus, Kardinge

Heuvels24aug
Foto: HenkS
18 LBers genoten van de training van HenkS en PeterP. Van deze training is nu nog alleen een fotorapportage beschikbaar. De 62 foto's gemaakt door HenkS, Larissa en Peter staan HIER op Picasa.
Een echt verslagje komt vast en zeker nog wel (anders maakt 'Frits' wel een verslagje.........).
Uiteraard worden Anton&Lianne bedankt voor gebak en Jan&Evelyn voor de koffie/thee na afloop.
't Was weer reuze inspannend en gezellig. Bedankt allemaal!


HIER kun je de verslaggeving vinden van 2013.

 
Walk for Life, Groningen, 10 mei 2014
Hardlopen voor het goede doel!

walkforlife2014
Foto: Irene Mooiman

Aan de trimloop 'Walk for Life' namen drie LBers deel. Geen wedstrijd dus ook geen exacte uitslagen.
Alles ten bate van de Kanker Research Fonds, hetzelfde doel waarvoor ook de Winterloop georganiseerd wordt.
De start werd ruim 20min vertraagd doordat de fakkel nog niet gearriveerd was. Het startschot werd gegeven door 'de Gewonde militair'.
In alle rust konden Ger en Peter hun trainingsvorderingen checken. Peter ging (zoals gewoonlijk) te snel van start.
Daardoor werd hij na 6km achterhaald door het duo Ger/Bert (Bolhuis). Hij kon hen vervolgens op het eind niet meer bijhouden.
Op de 10km werd ruim 46 (Ger) en 47  (Peter) min geklokt. Dat kan sneller, maar niet gek voor deze trimloop die 10,8km lang was.
Michel liep met zijn schoonzus Bea de 4 EM. Lees zijn verslagje hieronder.


Vandaag staat de 'Walk for Life' op het programma. Samen met mijn schoonzus Bea lopen we de 4 mijl.
Jammer dat het bewolkt is en hard waait. Op laatst van de race regen.
Toch een hoop mensen die op dit goede doel af gekomen zijn.
Peter en Ger zijn ook op de loop afgekomen.
Ik loop samen met Bea en we proberen Bea haar tijd aan te scherpen. Haar pr staat op 47 min op de 4 mijl .
Mooie loop rond het Hoornse meer. Onder weg moedig ik Bea aan. En we komen in 41min en 26 sec binnen .
Dus een dikke verbetering van haar pr. Maar eigelijk draait deze loop om het goede doel.
Dat we allemaal lopen t.b.v. de Kanker Research Fonds.
Voor diegene die overleden zijn of mensen die het hebben en de familie er van. Die het ook moeilijk hebben .
Volgend jaar doe ik zeker mee aan de 'Walk of Life'
 
Michel
Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 11 mei 2014 11:40
Bea bazuin
Het was een hele leuke loop en het was voor een heel goed doel.!Superblij dat het zo goed ging ,met dank aan zwager Michel.
Volgend jaar doe ik zeker weer mee!!!!! SMILEYS_VERY_HAPPY
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 14
© 2000-2019  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst