40e editie Egmond, 21.1 km, 8 januari 2012

Egmond met de wind in de rug!

Egmond2012
Foto's: Peter e.a., klik voor nog 39 foto's
Een zestal LBers zijn - net als vorig jaar - opnieuw naar Egmond gegaan. En opnieuw genoten ze van een pracht dag. Na al het water van de afgelopen week, waren de regendruppels ver te zoeken. Ook de overige weersomstandigheden waren erg gunstig: een heerlijk windje in de rug op het 7 km lange stuk over het strand, wat er strak bij lag. Nog nooit liep dit stuk zo gemakkelijk. De 'terugweg' door de duinen was ook weer genieten. Natuurlijk is dit stuk ook pittig, maar of het door de heuveltrainingen komt, door de goede conditie of de vorm van de dag, voor de meeste vlogen de km's om en bijna allemaal waren ze - ondanks dat sommige een verkoudheid of andere ongemakken achter de rug hebben - (veel) sneller dan vorig jaar. En het was helemaal niet koud, waardoor de handschoenen al snel uitgetrokken werden en soms werden weggegooid...haha!

HIER staat de Garmin route van Peter.
Foto's staan HIER.  en drie verslagjes hieronder. HIER staan twee krantenartikelen.
Er komt ook nog een filmpje.
En uiteraard wordt Bert hartelijk bedankt als prima chauffeur en kenner van de Niebertse keuken.
21.1 km netto
Peter v.d. Hulst, zie onder 1:42:56
Heino Pot en Bert Bos  1:52:48
Dirk Schipper 1:53:11
Sabina Oudman, zie onder 2:06:32
Tineke Heres, zie onder 2:10:56


Link naar de website

Helaas had hij mij nog niet verwacht en was even aan de wandel gegaan....

Speldjes, vaseline, hartslagbanden vliegen in het rond, tot hilariteit van vrijwilligers


Het gaat nog erg makkelijk, ook al ziet mijn gezicht er op de foto's anders uit....

Lees verslagjes...>>>

Verslagjes van TinekeSabina en Peter

Tineke

’s Ochtends om kwart over zeven, begin ik aan een lange dag. Dan staat Peter voor de deur en samen rijden we naar de carpoolplek in Hoogkerk. Bert rijdt ons dan verder naar Egmond, waar voor ons nog een parkeerplek is bij de kerk. We lopen naar de sporthal, drinken nog een kop koffie. Gaan nog even shoppen, alles voor ‘de helft van de prijs’ en soms nog meer korting. Iedereen heeft uiteindelijk wat gekocht. Omkleden en dan richting de start.

Deze keer liep ik in cognito voor de businessrun, hoorde eigenlijk niet in het wedstrijdvak, maar mijn loopmaatjes hebben mij even heel goed afgeschermd, zodat we toch in hetzelfde vak stonden.
Meteen klonk het startschot en we konden los. Had mij geen doel gesteld en ben rustig begonnen. Rondje door Egmond en dan zeven kilometer over het strand. Het was weer genieten op het strand. Ruwe zee, wind in de rug en gaan. Door de duinen weer terug, was behoorlijk pittig. Daarna de Bloedweg, even flink bikkelen. Met af en toe een gelletje kon ik de vaart er aardig in houden en het voelde nog steeds goed.

Peter zou in de laatste bocht staan voor de foto. Helaas had hij mij nog niet verwacht en was even aan de wandel gegaan en mij gemist. Ik was dus sneller als de fotograaf!! Sneu voor Peter, want die stond daar maar te wachten, terwijl ik allang binnen was. Bij de finish zag ik Sabina, die de halve uitgelopen heeft ‘op karakter’ want ze was niet helemaal fit. Top meid!! Iedereen was best tevreden met zijn tijd.

Ik heb lekker, ontspannen gelopen en genoten van de loop en de omgeving. En eigenlijk was het helemaal niet mijn bedoeling om in Egmond te gaan lopen. Heb ik mij dan toch laten overhalen?? Nee, het was een afweging tussen Blijham en Egmond. Had mij ook niet opgegeven voor Egmond. Sabina regelt ‘gewoon even’ een startnummer en voor een bloemenbon kan ik in Egmond lopen.

Op de terugweg hebben we heerlijk gegeten in Niebert. En toen richting huis.
Het was weer een geslaagde dag. Bedankt loopmaatjes
Tineke

Sabina

Tja..moet ik hier iets op aanvullen? Egmond is meer dan prachtig, het strand..de zee..een enorme slinger aan lopers..zoveel publiek.Halverwege heb ik een stop..niet fit nee, maar geen koorts.Ik wil dit niet missen. Afgelopen halve marathons aan zee..Ameland,Terschelling. Een super dag, omkleden op een noodplek..te kleine ruimte,maar we zijn gedreven. Speldjes, vaseline, hartslagbanden vliegen in het rond, tot hilariteit van vrijwilligers, die alles gade slaan met grote ogen.We gaan bikkelen en hebben er veel zin in. Op naar de start, een rondje Egmond en dan het strand op, genieten van alles om je heen..alleen een loper begrijpt dit volgens mij!! SMILEYS_SHOCKED

Peter

Ik had 't in de auto beloofd om een stukje te maken, maar daar was 't nog niet van gekomen.
Natuurlijk wel 'n artikeltje voor de website, de beide kranten, een fotoverslag en een filmpje dat er nog niet is.
Na Ameland in 3 weken slechts 4x getraind, nou ja, trainen is een groot woord. Dat heeft zo zijn reden.
Maar misschien is rust ook wel goed.
Gewoon (te) veel rustdagen gehad, een loper heeft 't toch over rust- en trainingsdagen.
Gelukkig was Bert weer onze prima chauffeur. Komt natuurlijk ook door zijn ruime auto, waar we met 5 of 6 makkelijk in kunnen.
En hij weet 'n 'plekje bij de kerk' in Egmond, en ja hoor: 't is nog vrij. Heel vroeg in de sporthal, de kledingrekkken hangen nog helemaal vol. Dus afdingen maar. Je kent 't wel, dames en kleding. En dan ook nog spot goedkope mooie kleding.
't Eind van 't liedje was dat de sporthal te vol was om je startnummer op te spelden, dus dan maar in de businesstent omkleden.
Wat vliegt de tijd dan: groepsfoto's, tweedehands regencapes, terwijl er 5 in je rugzak zitten rijen voor de dixies, praatje hier en daar en voor je 't weet is 't 5 min voor de start.
Ik lijk wel wat gespannen, echt waar??!! Gelukkig de dag er voor een 9km gedaan, en de benen voelden toen goed!
Dus ik zet de 'virtuele partner' maar weer op 1:45u en ga kijken of ik 'm kan voorblijven.
Natuurlijk was Tineke in overtreding in het wedstrijdvak, maar dat is toch wel zo leuk samen in één vak. Na 't startschot is 't in de straten van Egmond een grote chaos.
Langzame lopers rechts??? Nou niet dus. Stoepie op en af, vlak langs lantarenpalen en hekken, anders verlies je toch echt te veel tijd.
Vandaag hoorde ik dat Olfert Molenhuis vlak voor 't strand op zijn plaat gegaan was en toch nog 1:05 liep.
Het strand was SUPER.  Nog nooit zo strak en stevig en de wind in de rug. Eindeloos om door 't water te lopen, en je krijgt geen natte voeten. Dit is genieten. En drommen mensen bij de strandopgang, die best pittig is.
Altijd terugkijken, die rijen lopers en dan voorbij de top, die kolonne lopers voor je.
En een batterij videocamera's voor de automatische filmpjes.
Ik ben al wat meters kwijt, want mijn Garmin piept niet zo mooi op de km-paaltjes. Zou ie soms geijkt zijn voor 't Groningse platteland?
In de duinen hebben we niet echt last van tegenwind, daarom gaat de terugweg heerlijk. Ik blijf 'm 'virtuele partner' zeker voor vandaag.
Als ik nog wat aanzet, moet een tijd onder de 1:43 lukken. Het gaat nog erg makkelijk, ook al ziet mijn gezicht er op de foto's anders uit. 't Lukt nipt er onder te blijven.
Na wat filmpjes en foto's snel naar de hoek, waar ik de anderen goed kan zien.
Ik sta er nog maar net als Heino en Bert de hoek om komen. Super! Die heb ik.
Voor Sabina heb ik uiteraard wat meer tijd. Toch is ze er sneller dan ik dacht. Ik word toch wat koud en ga ff een stukkie wandelen, denk toch nog een kleine 10min te hebben voor Tineke.
Na 5 min sta ik weer bij 't hek, geen Tineke. Na dik 3 uur wachten -haha - toch maar in een draf de sporthal gegaan.
Daar waren mijn loopmaatjes en ze hadden me mooi in de kou laten staan.
Gelukkig werd dat goed gemaakt met een heerijke warme douche.
Als we na de laatste inkopen op huis aangaan is het al bijna donker. Natuurlijk gaan we nog even gezellig in Niebert 'aan tafel'.
Een heerlijke dag en mijn 60e halve voltooid als ik goed geteld heb.

Groetje,
Peter


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2019  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst