Marathon Zwolle, 30 september 2012

Eerste Marathon Zwolle!

Zwolle2012
Foto: (c) Peter; schitterende vergezichten op de uiterwaraden van de Ijssel
Het begon met een mailtje van de organisatie in maart. Een nieuwe marathon in Zwolle? Niet ver weg, dat zeker. Maar past dat wel qua training? Peter twijfelde lang en sommige duurlopen gingen niet naar wens. Totdat die goede 35km duurloop de doorslag gaf. Daags voor de sluiting schreef hij zich nog in - kun je zien aan zijn hoge startnr. Totaal 380 lopers op de hele en veel lopers in duo en quatro teams (totaal 1050 deelnemers). Het is een schitterende marathon, maar dat kwam ook door het prima weer. Veel publiek langs de kant (komt door die estafetteteams), muziek, drie pittige bruggen en een prima organisatie! Een verslagje en fotos komen zsm.

Het was genieten in Zwolle, ook al zat het vernijn zoals vaak, ook hier in de staart.....
En diverse LBers bedankt voor support met mailtjes, chats en SMSjes! Super!

Erben Wennemars was er ook en liep een super mooie tijd: 2:53:45. Oei, oei, wat wordt ie goed....! Hebben Edward en Harry weer iets om zich op te richten!

HIER staat de Garmin route van Peter
Foto's staan HIER als slideshow en HIER op Picasa.
Een krantenartikel staat HIER
42.2km netto
Peter v.d. Hulst 3:55:04


Link naar de website

Bij 20km ontbreekt mijn weggezette flesje. Help, iemand probeert mijn 46e marathon te saboteren.........

Lees verslagje van Peter>>>
Foto's op Picasa en als slideshow
Het zal ergens in maart geweest zijn dat ik via mijn webmaster-emailadres een mailtje kreeg van de organisatie van de Marathon Zwolle... de eerste Marathon Zwolle. Misschien dat er ooit in een ver verleden al eens eerder een marathon in Zwolle geweest is, maar dat is voor mijn hardloopleven.
Het zat dus in mijn achterhoofd en kwam er niet meer uit, zo van: wie weet, misschien is het leuk als 'tussendoortje'. Jaja, een marathon als tussendoortje, klink wel bijzonder, en dat is het ook, ook al wordt het mijn 46e. Want ik stond al ingeschreven voor de Slachte en de Berenloop....
Na mijn vakantie gewoon de duurlopen gaan oppakken. Moet toch in de voorbereiding voor Terschelling, dus dan maar iets eerder beginnen. Wie weet lukt het. Een paar keer 30km, waarvan de laatste echt niet fijn ging. De laatste hoop was een 35km training, twee dagen voor de uiterste inschrijfdatum. Veel wind en regen die dag, maar toch gaan.
En het ging naar wens en het vertrouwen kwam terug. Net op tijd ingeschreven, gaf mij startnr 373 van de 380 deelnemers op de hele marathon.
Het moet een marathon worden om te genieten, en ik neem mij voor de virtuele partner op mijn Garmin op 3u50min te zetten, dit is 5min27 per km. Moet kunnen. Het is heerlijk weer als ik zondags in mijn eentje/peugeot naar Zwolle kachel. Tot 9:30u kan ik mijn flesjes wegschuiven in de kratjes. De start is in het PEC-Zwolle stadion, een marathonstart op kunstgras. Lijkt wel of je in de huiskamer op een tapijt hardloopt. Met 10gr en een eerlijk zonnetje rennen we door Zwolle. Via een viadukt en de eerste brug bij 5km lopen we al in de buitenwijken. Even verderop wordt het echt genieten.
Bij 's Heerenbroek komen we dicht bij de uiterwaarden van de Ijssel. Door de bladeren heen zie ik lopers op de prachtige dijk. Ik stop even voor die foto. Moet kunnen en de andere lopers geven me gelijk om dat vast te leggen. Even later geniet ik ook op de dijk. Prachtige vergezichten, paarden, pony's in de uiterwaarden, villa's aan de andere kant. Even later bij Wilsum loop ik een loper achterop, die van zijn vader nieuwe flesjes aangereikt krijg. Hij heeft 't lage startnummer 2. Ik raak aan de klets en we loper ongeveer 't zelfde tempo. Hij heet Richard Kroon en komt uit Kampen en daar lopen we nu recht op af. Ik heb als het ware een persoonlijke gids! Het blijkt zijn debuut te zijn op de de marathon. Bij km 18 volgt het keerpunt in de route bij de brug bij Kampen, een hele pittige. Dan scherp naar links via kleine weggetjes langs schitterende watergaten, veroorzaakt door de vroeger overstromende Ijssel. Bij 20km ontbreekt mijn weggezette flesje. Help, iemand probeert mijn 46e marathon te saboteren. Ik zoeken, op de grond, niets te vinden. gelukkig had ik nog gelletjes bij me, dus geen paniek. Door al dat getreuzel bij waterpost-20km had ik de aansluiting met 't groepje van Richard verloren, maar verbazingwekkend snel liep ik 't weer dicht ook. Het halve matathonpunt bereikte ik na 1:54u, dus prima op schema.
Er verscheen een spandoek met "vanaf hier alleen nog maar wind mee". Leuk spandoek, dat zeker, maar volgens mij stond ie verkeerd. Hoezo, wind mee: stevig in de zij en ook weer stukken tegen. Mijn Kodak had ik al opgeborgen, het werd nu zaak het hoofd er een beetje bij te houden, proberen een "flow" te vinden, en niet meer al te veel fratsen uit te halen. Richard zegt dat ie 't iets langszamer aan ging doen, een verstandig besluit.
Ik keek niet meer om en haalde toch ongemerkt weer veel lopers in. Het bleken veelal duo- en quattrolopers te zijn. Het 30km punt lag vlak voor de IJsselbrug. De verzorger had mijn flesje al in de hand!! Dat was eigenlijk wel een foto waard geweest. Super attent!
Precies onder de brug het wisselpunt voor de estafette (31.5km). En druk dat 't daar was! Dat betekende dat al die estafettelopers nog achter me zaten. Veel applaus en daar heb je echt wel wat aan.
Richting Hattem nu, onder de spoorbrug, die bij de bevrijdingsestaffette in 2010 nog in aanbouw was. Ik vroeg me af hoe we de IJssel over zouden gaan?? Beetje naïef natuurlijk: via die spoorbrug natuurlijk. Een grote lus naar rechts en toen die brug op. Ook hier veel toeschouwers. Precies op de brug: 't 35km punt.
Bij de 36km MOEST ik even stoppen. Gewoon de hartslag even temperen. Ik vreesde echter dat dat een voorbode zou zijn van meer stops. NIET DOEN vd HULST!!! Niet wandelen, 't is geen 'Tocht om de Noord'!! Ik kwam gelukkig weer op gang, ook al was het tempo wel wat lager. Door de stad geeft veel afleiding door veel publiek. Erg veel 'duikertjes' en een enkel bruggetje. Bij km 40 stond Thierry en die maakte deze mooie foto. Super leuk!
Marathon Zwolle 510 klein
Foto: (c)Thierry

Ik zie er frisser uit dan ik me op dat moment voelde.
Finishen in een stadion heeft wel wat. Zeker op kunstgras. Kon de klok net niet onder de 3u55 stil zetten. Richard finishte vlak achter me in 3u58, prima debuut! Daarna liggen op het kunstgras en in 't zonnetje is zeker geen straf. Helaas geen warme drank na afloop, maar dat zie je eigenlijk alleen maar bij de Jan Kooistra loopjes.
Eenmaal in de kleedkamer zat ik onbehoorlijk te gapen, ik kon wel slapen.
Na een heerlijke douche, een kop koffie en een thee, was ik weer gereed om huiswaarts te gaan.
Een heerlijke dag in Zwolle, een prachtige 46e marathon, zeker ook leuk om als duo of quattro estafette te lopen, en een prima organisatie en veel toeschouwers.

Groetjes,
PeterZie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2018  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst