Merenloop te Grou, 14km, 10 maart 2013
Om te herstellen van Haren ging Edward naar Grou.
"De merenloop was blubberig in een wit landschap met harde wind".
Zijn tijd was goed voor de 4e plaats bij de mannen 40.
Verslagje van Edward!
Krantenartikelen
14.020 km
netto
Edward Pechler
55:37


Link naar de website
Altijd leuk om te horen dat ik een goede loper van Loopgroep Bedum ben....
Lees verslagje van Edward>>>
Het is wit en ziet er koud uit buiten. Toch maar opstaan en klaarmaken voor een loopje over 14 kilometer door de weilanden in Grou. Twee keer eerder heb ik hem gelopen. Wat ik me ervan herinner is vooral de blubber in de weilanden en het klimmen over de hekjes. De laatste keer heb ik hem samen met Ilse gelopen en vooral foto's onderweg gemaakt. Vandaag maar weer eens wat gas geven en kijken of ik nog wat snelheid heb na alle duurlopen.

Als ik naar de auto, waar een een mooie laag sneeuw op ligt, loop is het niet alleen koud maar het waait ook behoorlijk. Benieuwd hoe Friesland erbij ligt. Ook merk ik dat de spierpijn in de bovenbenen, die ik sinds vrijdagavond heb, nog niet verdwenen is. Na een klein uurtje rij ik Grou binnen en het parkeren is goed geregeld. Gewoon de bordjes en de verkeersregelaars volgen. Ik krijg een informatiebriefje over het parkeren en het bootje dat ons naar de overkant brengt omdat het bruggetje naar het centrum gerenoveerd wordt. Na het korte boottochtje met voornamelijk hardlopers is het nog een kleine wandeling naar het centrum dat ondanks de kou weer is omgetoverd tot een gezellig druk plein.

Omkleden kan in het drukke zeilcentrum. Op de deur staat dat ze warme koffie en thee hebben. Blijkbaar drinken ze hier ook veel koude koffie en thee. Ik blijf zolang mogelijk binnen in de warmte en ga vlak voor de start even snel inlopen.

Als we om twee uur van start gaan ren ik een stevig tempo. Nu nog geen tegenwind en blubber. De eerste kilometers langs het kanaal gaan rond de 3:40. Ik weet dat ik straks deze kilometers ook de andere kant op moet lopen en dan met tegenwind. Nu maar wat marge inbouwen. Dan gaan we onder het aquaduct door en dan de weilanden in. Dat valt tegen. Het weiland is zompig en blubberig. Het is niet zoals op het strand waar je op zoek kan gaan naar wat harder zand. Hier is alles zompig. Niet zeuren, korte pasjes en lekker vies worden. Tempo gaat al gauw richting de 4:30. Dan het eerste hek. Ik probeer er behendig overheen te klimmen maar mijn schoenen zijn zo blubberig dat net als ik één been over het hek gooi, mijn andere van het hek afglijdt en ik zo terecht kom, dat het maar goed is dat ik geen kinderwens heb.

De blubber went en het is stiekem best leuk. Ik geniet van het glijden en de natte voeten. De spierpijn is verdwenen. Ik zie twee lopers voor me en dat wordt mijn richtpunt. Die wil ik inhalen voordat we het weiland verlaten. Het gaat lekker en langzaam haal ik ze in. Als we de weilanden weer uit zijn mogen we weer een stukje langs de andere kant van het kanaal met de wind mee richting het aquaduct. Ondertussen komen de lopers van de andere afstanden ons tegemoet gelopen. Nog even een stukje naar beneden onder het aquaduct door en dan het laatste klimmetje voordat we met de kop in de wind langs het kanaal moeten. Één van de lopers die ik in het weiland heb ingehaald blijkt nog achter me te lopen. Misschien handig om samen te werken om tegen die wind in te beuken. Maar dat heeft geen enkele zin. Het waait zo hard dat het geen verschil maakt of je achter iemand loopt. Ik maak me los van hem en geniet van de harde wind. Het is immers nog maar een kilometer of drie. 

Op 13 kilometer volgt nog een bocht en dat is heerlijk. Meteen is het stil. De wind beukt niet meer en het lopen gaat bijna vanzelf. Dat is lekker finishen. Nog even aanzetten en ik hoor Jan Kooistra mijn naam roepen. Altijd leuk om te horen dat ik een goede loper van Loopgroep Bedum ben. Ik hoor nog iets over de 40+ categorie maar versta het niet helemaal. Geen idee hoeveel lopers er nog voor me gefinisht zijn. De loper achter me vraagt naar mijn leeftijd want hij zit ook in de 40+ categorie en vraagt zich ook af of hij misschien in de prijzen is gevallen. Bij navraag ben ik 4e geworden in mijn categorie en dat is dan net weer niks. Maar het was een heerlijk winters loopje. Maar nu mag de lente wel beginnen!

Groetjes,

Edward

Als zijn knie verder geen problemen geeft gaat hij in Rotterdam zijn PR op de marathon ook verpulveren.Dan eindelijk het viaduct.Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2019  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst