Minimarathon, Ten Boer, 10 km, 1 september 2008

Op 1 september liepen tenminste 21 LB-ers op het pracht parcours in Ten Boer. Met 'n vliegende start liep Marleen naar de 2e plaats VSen in 'n nieuw PR! Gefeliciteerd!

Lees ook het verslag van Martin over zijn pees en thuiswedstrijd en bekijk de mooie foto's van Jan Schipper.

Peter Meijer 38.23
Wout Meijer 38.39
Marleen Stiekema 42.18 PR!
Hans van Santen 42.35
Tiemen Koenes 42.40
Aldert Schut 44.02 PR!
Geert Reiffers 44.19
Wiebo Boer 44.42
Theo Bulthuis 46.28
Philip Meijer 46.57
Nico Vierkant 48.16
Jodi + Joran Kremer 48.56
Rinze Kramer 50.42
Arjan Kloeze 51.01
Johan Koster 51.10
Martin Eggens, zie onder 51.17
Henk van Til 52.27
Joop Werkman 52.30
Tineke Heres + Henk Schuitema 57.41

Recreatief liep:

Martin Berghuis ca 43 min

Martin Eggens:

Na de marathon van Rotterdam had ik nog niet weer een wedstrijdje gedaan, en ik moest het maar eens weer proberen. Natuurlijk had ik me voorgenomen om het rustig aan te doen. Maar in een thuiswedstrijd is zoiets toch wel moeilijk te realiseren. Het begon echter al goed. De batterij van mijn Garmin was niet goed opgeladen zodat deze totaal geen reaktie gaf toen ik het aanzette. Dan maar mijn oude hartslagmeter snel opgezocht. Shit, batterij van de borstband leeg. Dan maar alleen de stopwatch gebruiken. Geen snelheidsmeting en geen hartslagmeting. Jammer.
Tijdens het warmlopen begon ik mijn achillespees al weer te voelen. Ik heb het daarna maar zo veel mogelijk gerekt. Dat ging goed. En tijdens de eerste kilometers ging dat zo goed dat ik daarom waarschijnlijk wat te snel van start ben gegaan. Na ongeveer 3 km begon de pees toch enigszins te zeuren waarna ik het wel rustiger aan moest doen. In het dorp ging het natuurlijk wel even weer wat harder. Gaat trouwens automatisch omdat je zo wordt afgeleid door alle aanmoedigingen dat je vanzelf sneller gaat lopen. Tijdens het stukje in het veld tegen de wind in heb ik aardig kunnen schuilen achter een brede rug van één van mijn voorgangers, dus daar kon ik nog wat snelheid maken. Maar daarna was het toch wel afgelopen. Geen toptijd, maar ik ben wel tevreden.
Voor geen goud had ik dit echter willen missen. Het parcours is leuk, hoewel ik het natuurlijk wel vaker heb gelopen. Daarbij was het goed georganiseerd en het verbaast me ook altijd weer hoeveel mensen er achter de schermen aan meewerken. Petje af. Maar het leukst zijn toch wel al die bekenden die je langs de kant staan aan te moedigen. Afgezien nog van de vele LBers die aanwezig waren. Toch wel het voordeel van een thuiswedstijd.

Uitslag, foto's


Zie ook deze artikelen:
Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2019  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst