RunnerUp 2019

6e wedstrijd:
OranjeRun, Oldhoeve, 27 april, 10&16.1km,
over:
9 dagen

Stand na Uithuizen nieuwe 1e/3e plaats:
1. Michel
2. Alex
3. Nienke

Actuele stand na Uithuizen
Recente afbeeldingen op Instagram @loopgroepbedum

In- en uitloggen

Klik voor in- en uitloggen
Het Weer
Walfridusvoettocht, 13 september 2008
Geschreven door Ton Oosterhuis   

Verslagje van Ton Oosterhuis

Hoi alle hardlopers en Nordic wandelaars.
Afgelopen zaterdag onder ideale wandelomstandigheden de Walfriduswandeltocht gelopen. Er kon gekozen worden tussen een 25 of 15 km variant, samen met Ginie en een grote groep Nordic Walkers hebben we de 15 km gelopen.
Voor mij een ideale afstand omdat er dan nog voldoende ruimte overbleef om stil te staan bij alle evenementen onderweg.
In een �oude� bus werden we vervoerd vanaf de ijsbaan Bedum naar de molen Wilhelmina in Noorderhoogebrug. Na de molen bezichtigd te hebben vertrokken we richting de boerderij van de fam. Reisiger richting Wolddijk.
Vanaf die boerderij liep de route door het schitterende Groningse landschap richting �de Koningslaagte�.
In de Koningslaagte kon ook de molen bezichtigd worden, alhier werden we verrast met een optreden van het Warffums Mannenkoor.
Na het verlaten van Koningslaagte liepen we richting de �Zorgboerderij� te Wolddijk. Hier was een rustpunt waar we met koffie, thee, cake, broodjes etc. werden verwelkomt. Iedere wandelaar kreeg hier een knapzak met een heerlijk broodje mee. Zo ging het richting Westerdijkshorn. Onderweg kon het werk van kunstenares Marian Hangyl nog bewonderd worden.
In Westerdijkshorn werd door verhalenverteller Erik van Dort het verhaal van Walfridus verteld.
Na aangehoord te hebben wat Walfridus allemaal beleefd had werd de tocht voortgezet richting Bedum. Ook in Bedum liep de route in de voetsporen van Walfridus, allereerst door de Goede Herderkerk, de belangstellenden konden daar luisteren naar orgelmuziek.
Op het kastanjeplein stond bij het beeld van Walfridus het koor �El Coro Campo� gregoriaanse liederen te zingen. Daarna liep de route naar het zgn. Radfridusplein, even verder langs de recentelijk ondekte put in bloemenhuis Balkema.
Vandaar verliep de tocht via het gemeentehuis, de vlijt naar de Walfridusschool en kende de wandeltocht zijn einde bij de Walfridus Kerk.
Hier was soep, brood en bier aanwezig om de hongerige en dorstige kelen te smeren.

Een fraaie, mede door het schitterende weer, tocht langs Groningse vergezichten die je doet beseffen dat ons Groninger landschap er een is om trots op te zijn.

Ton Oosterhuis

Foto's

 
© 2000-2019  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst