Katloop te Kollum, 13.7 km, 26 april 2008

Op 26 april liep in de Katloop te Kollum, 13.7 km:

Edward Pechler

ruim 58min

Edward: Vrijdagavond naar Friesland gegaan om mee te doen aan de katloop in Kollum. Deze keer stond de loop in het teken van Foekje Dillema (http://www.foekjedillema.nl/).
Zelf had ik nog nooit van haar/hem gehoord maar even googelen leverde genoeg leuke verhalen op.
Tijdens de loop werden tv-opnames gemaakt voor een documentaire over Foekje, een onderdeel van de reeks onder de naam “andere tijden sport”, in opdracht van de NPS / Studio Sport / VPRO. Deze reeks wordt uitgezonden in de aanloop naar de Olympische Spelen.
We kregen een t-shirt met daarop een foto van Foekje of was het nou FoekeJ, met het verzoek deze tijdens de loop aan te trekken, zodat de opnames nog indrukwekkender zouden zijn. Ik heb het maar bij mijn Rotterdam marathonshirt gehouden.
De afstand was 13,7 km. Samen met een collega, die ook Rotterdam had gelopen, afgesproken om het in 1 uur te volbrengen. 4:22 de km moet toch te doen zijn. De start was chaotisch maar wel heel gezellig dwars door de drukke winkelstraat van Kollum. Het was dan ook het begin van een feestweek in Kollum. We gingen langs de grote schotels richting Burum, waar we vlak langs het graf van Foekje liepen. De 4:22 was goed te doen. Toen 2 andere lopers zich bij ons hadden aangesloten kon ik het toch niet laten wat te versnellen. Mijn collega kon het bijbenen maar de andere 2 moesten toch afhaken. De laatste meters weer door de winkelstraat waar de mensen nu gewoon aan het winkelen waren, kwamen we slingerend tussen de mensen en fietsers door, in ruim 58 minuten over de finish. Dit soort loopjes zijn toch wel heel mooi om te doen. In het mooie weer de ondergaande zon tegemoet te lopen over verlaten plattelandswegen waar zo nu en dan een tractor of een oude mercedes voorbij komt blijft prachtig.

Uitslag


Nieuwere artikelen:
Oudere artikelen:

 
© 2000-2019  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst