RunnerUp 2018

2e wedstrijd: 24 maart Leek, 10 en 21km:
3 dagen

Stand na Haren:
1. ErikD
2. Rinze
3. Herman

Actuele stand

Rotterdam en Hannover

8 april, nog 18 dagen
Recente afbeeldingen op Instagram @loopgroepbedum

In- en uitloggen

Klik voor in- en uitloggen
Trainings(foto)verslagen 2011
Zondagduurloopjes: routes, foto's en verslagjes
Geschreven door Peter   
Ameland2011-16a
Foto: Peter, vaak mooie luchten onderweg...KLIK voor grote foto...
Op de zondagochtend doet een groepje LBers in wisselende samenstelling een duurloopje van 20-21km, vertrekkend vanaf de carpoolplaats om 9:30u. Iedereen is welkom, géén inschrijfkosten, wel eigen drank en een goed humeur meenemen.
Inmiddels zijn er al 4 verschillende routes gelopen. Dus kies afhankelijk van de windrichting een route. Meer routes komen ongetwijdeld nog.
Vaak neemt er ook wel iemand een fototoestelletje mee voor wat impressie of 'n kort filmpje onderweg... 

Routes:
20-21 km:
1. Rondje Winsum
2. Rondje Walfridusbrug
3. Rondje Stedum, Westerwijtwerd
4. Rondje Harssenbosch, Hekkum
15km:
5. Rondje Noorderhoogebrug
Foto's:
- 20 nov27 nov4 dec11 dec18 dec
Filmpjes:
- 27 nov


Samen met Michel en Henk M. een duurloopje gedaan. Wij hebben een rondje Noorderhogerbrug gelopen. Stond wel een beetje wind vanaf Groningen maar het was prima loopweer. Onderweg zagen we Tineke ook lopen en hebben haar thuis gebracht. Voor mij was dit de langste afstand die ik tot nu gelopen hebt en het ging prima.

Groeten Aaltinus.

De route komt van Michel's NIEUWE Garmin 610Carpoolplaats Bedum, 9.30 uur
De opkomst voor de zondagduurloop van 18 december was niet echt groot , mede door de run zaterdag op Ameland waar een tiental lopers deelnamen.
Michel, Henk Meijer en ik dus liepen richting Winsum, het weer leek aardig in Bedum maar bij Onderdendam zagen we al een behoorlijke (hagel)bui aankomen, deze was trouwens snel opgelost en eigenlijk de rest van de zondagloop geen neerslag van betekenis.
Wat er wel te zien was, de mooie luchten tijdens de loop, zo scheen de zon en zo werd het erg donker. 
Vanaf Winsum de wind lekker in de rug, dat was ontspannend lopen.
Zo rond 11.50 uur waren we terug in Bedum.

Groeten.

Luud Pijl

(de webredactie zag ook Jan de Roo op een foto??? Klopt dat?)
Dat klopt,hij kwam bij Onderdendam even 10 min. meelopen totdat wij rechtsaf de route vervolgden en hij dus linksaf.
groet, Luud


Laatst aangepast op maandag 26 december 2011 22:39
 
Verslagjes: extra Teuto heuveltraining 2 okt, 4-25 sept & 14-28 augustus 2011
Geschreven door Philip, Sabina, Nico, Peter   

8e heuveltraining: Geslaagd!!
2 oktober 2011, Noorderplantsoen, editie 4

Heuveltraining25sept2011
Foto: Wilma van der Veen, Nijmegen, met veel dank! zie DEZE website!
HIER staan alle foto's van 25 sept en HIER 't krantenartikel van 5 oktober j.l.

Hoe zullen we het noemen: het toetje, de generale repetitie of het slotakkoord... ? In ieder geval was Henk 'de architect' van deze serie van 8 onvergetelijk heuveltrainingen. Ik heb ze dit keer allemaal meegemaakt en elke keer opnieuw genoten. Na de start op Kardinge (3x), het Stadspark (1x) volgde het Noorderplantsoen (4x). Zeven keer met de benenwagen vertrekkend uit Zuidwolde, in een steeds wisselende samenstelling, maar zeven keer stapte Sabina ook in Zuidwolde in.

Vandaag zou 't volgens Henk gaan gebeuren. Hij was zo geschokken van 'de kern' dat ie zelf naar Kijkduin vluchtte, Nico achterlatend met een papiertje ('schatkaart?'), waarop heuvel 1-5 stond aangegeven. Dus met 10 man op zoek. Nico deed vandaag zijn 'heuveltrainingexamen', dus we mochten 't hem niet te moeilijk maken. Nu heeft ondergetekende daar op de zondagmorgen nogal wat moeite mee, want soms liepen zijn bewegingen wat uit de pas bij de rest. Ook Nico probeerde ons de 'telganger' bij te brengen, wat goed voor de bekkenrotatie schijnt te zijn.
Uiteraard vandaag weer 'paardje rijden', maar zonder de teugels van Henk, de 'ontmoetingsloop' op de oude stadswallen, maar het wachten was natuurlijk op de klapper....
Toen we via heuvel 3 naar heuvel 5 liepen - het openbaar toilet had een wat mysterieus aanzien, met bekertjes op de rand, maar Nico had daar wel een verklaring voor - en Nico 6x een 8-je op heuvel 5 aankondigde wisten wij hem er van te overtuigen dat Henk een schrijffout gemaakt had. Na enig onderhandelen kwamen we op 4x uit. Inmiddels werd de 'hazewindhond-dame' van editie 6 en 7 door sommigen weer gesignaleerd - die hebben daar blijkbaar een (honden)neus voor ontwikkeld. Na die 8-tjes leidde Nico ons slinks terug naar heuvel 1, om het slotakkoord voor te bereiden. Sommigen 'deden het in de broek' en probeerde Nico te misleiden, dat 't toch wel erg veel zou worden', 'ze te laat bij het voetbal zouden zijn', 'vrijdag ook al een duurloop hadden gedaan', maar Nico had zaterdag al vastgesteld dat 't rondje heuvel 1-5 in 7.5min afgelegd kon worden. Daar had niemand wat tegen in te brengen. Een pracht traject vond ik! Toen iedereen zich weer verzameld had stond er 12km training op de teller, was Nico 'geslaagd', de heuveltraining voltooid (snik, snik) en wij klaar voor de 4mijl/teuto/berenloop.
Kan ik eindelijk dat oranje Teutoshirt uitwassen. 

Wat mij betreft: een puike editie van de heuveltrainingen, echt iets om zondags vroeg voor je bed voor uit te komen en we missen het nu al!
Bedankt Henk (7x) en Nico (1x) namens alle LBers die er elke keer weer van genoten hebben. SUPER!

groetjes Peter

Reacties (3) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 21 augustus 2011 16:43
sabina
Nico, je gaat ervoor ,top!!
En wat een schrijftalent, heb hardop zitten lachen achter de pc..moest ik thuis even uitleggen SMILEYS_VERY_HAPPY
Heb al weer zin in volgende week, deze voorpret is zo super leuk.ondanks dat boven op de kardinegebult mij het horen en zien even verging.
Henk bedankt..voor deze "die-hard"training
SMILEYS_LAUGHING SMILEYS_LAUGHING SMILEYS_SURPRISED
2 vrijdag 26 augustus 2011 20:43
Peter
Onbekende fotograaf: erg leuk dat u die foto's wilde maken boven op de Kardingebult! Hartelijk dank! SMILEYS_WINK
3 zondag 11 september 2011 19:07
sabina
over je grenzen, of grens verleggend..denk het laatste..het is gaaf!!
verbazend wat er tussen de oren zit,
verbazend wat die benen aankunnen.
SMILEYS_SURPRISED
Verslagjes van de keren er voor
 
Verslag: Monnikentocht, 33km, Ter Apel, 3 september 2011
Geschreven door Bart   

Na getipt te zijn door zowel JanS als Peter voor een mooi loopje als voorbereiding op de marathon toog ik samen met een collega naar Ter Apel voor de Monnikentocht. 
Een landschapsloop van 18, 33 of 50 km van Ter Apel naar vestingstadje Bourtange.  Een loopje door de bossen, over het gras, door het zand en over de weg. Ook kon er gewandeld worden.

De wandelaars startten een half uur eerder dan de hardlopers. De start voor de hardlopers was na een korte briefing (we kregen zelfs een routebeschrijving mee) om 09.30 uur.
Een echt startschot viel er niet, er werd gewoon verteld dat je beginnen kon. Heerlijk ongedwongen van start gaan voor een loopje van 33.650. meter. 
De eerste kilometers gingen lekker vlot en al gauw liepen we de eerste wandelaars voorbij. Ook bij de verfrissingsposten was het goed geregeld met water, ranja, cola, koek en bananen. Naarmate de kilometers onder ons door rolden, werd het ook warmer en warmer. Dit begon na ruim 28 km zijn tol te eisen en de laatste kilometers waren zwaar, zeer zwaar.
Heb  zelfs nog even gewoon gelopen iets wat mij niet gauw overkomt.  Was dus blij dat ik over de finish was. Na de finish extra gedronken en hierna naar de camping voor een welverdiende douche. Toen we bij camping kwamen arriveerde de ambulance. Een van de lopers was geveld door de warmte en werd dan ook uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis. Na in de kantine nog een koele versnapering te hebben genuttigd ging het met de bus terug naar Ter Apel.
Een fantastische ervaring rijker en werd het ook nog even duidelijk dat Grunn een wel hele mooie provincie is. Kom graag nog eens terug.
Oh ja, een exacte tijd heb ik niet. De tijdwaarneming moest je zelf in de gaten houden. Het was volgens mij rond de 3.15 uur.  

Groeten Bart.

 
Verslag: Road to Rotterdam, 35km, 19 maart 2011
Geschreven door Bert   

De langste duurloop .....

In de omgeving van Zuidlaren liepen drie LB-ers hun langste duurloop voor Enschede.Elke keer is de route in Zuidlaren weer een geweldige ervaring. De mooie natuurgebieden waar we doorheen komen is elk jaar weer een fasinerend schouwspel.Toch heerlijk met dat zonnetje?

We hebben ons al doel gesteld om de 35 km rondom het Zuidlaardermeer te gaan volbrengen. Het weer begon erg mistig voor Heino, Henk Schuit en mijzelf.
Na een kilometer of vijf kreeg zij ( de zon ) toch wat meer overhand en de rest van de route verliep erg zonnig. Aangezien ik mijn vertrouwde zonnebril toch maar mee genomen had, kwam deze nu toch weer goed van pas.
Want zeg nu zelf...... Bert zonder zonnebril, met dit weer, dat kan toch niet?
Er was een enkele loopmaat, nee ik noem geen namen, die hem wel even wilde lenen.
 
Elke keer is de route in Zuidlaren weer een geweldige ervaring. De mooie natuurgebieden waar we doorheen komen is elk jaar weer een fasinerend schouwspel.
Ook de verzorging onderweg was weer uitstekend verzorgd. Elke 5 km werden we voorzien van sportdrank, bananen en ontbijtkoek.
Op ongeveer 30 km gebeurde er een klein ongelukje met een van onze medeloopsters. Ze bleef met haar voet achter de rand van een rijplaat ( die op de weg lag ) haken.
Het gevolg was dat ze volledig gestrekt ging en enige verwondingen op liep. Ook nu werd er weer uitstekend gereageerd door de organisatie.
Binnen tien minuten was er al een auto ter plaatse om haar op te halen, klasse. Gelukkig viel de schade nog mee. ( een gescheurde wenkbrauw en wat schaafwondjes )
Na afloop werden we, traditioneel, weer getrakteerd op sportdrank, soep en broodjes.
Henk Schuit kreeg nog een geweldig aanbod om zich prive te douchen .( met eventueel een persoonlijke rugschrobster, maar daar heeft ie maar geen gebruik van gemaakt )
 
Met een goed en voldaan gevoel zijn we weer richting huis gegaan.
Bij deze willen we de vrijwilligers en organisatie van 'Groningen Atletiek'  bedanken voor de geweldige verzorging, het was weer TOP!!!!!! 
 
Heino, Henk S en Bert.

 
Verslag: World Runners trainingsloop, 30 (+) km, 5 maart 2011
Geschreven door Peter   

WR_5maart2011
Foto: Peter
Er zijn nogal wat georganiseerde duurloopjes in januari-maart. Daardoor liggen de duurloopjes op zondag een beetje stil voor een aantal LB-ers. Dat doen ze natuurlijk ook om hun medeclubgenoten niet te laten zien dat ze zich proberen zo optimaal mogelijk voor te bereiden voor de eerste wedstrijd van het clubklassement, a.s. zaterdag in Haren....

Nee: het werkelijke doel is een voorjaarsmarathon. Voor mij is dat de Drents Friese Wold marathon op 26 maart a.s. De trainingsloop georganiseerd door Jan Broekema past daar natuurlijk prima bij. Zeker als je er nog een stukje voor plakt.  Ook Bert, Heino en HenkS zijn van de partij. Alleen is er één grote afwezige, die het op dit ogenblik een beetje rustiger aan moet doen..... Daardoor was het wel een beetje stil onderweg...
Altijd gezellig en leuk om op een andere lokatie de duurloop te doen. Henk en ik lopen in de 'snelste' groep (6-6:15), Bert en Heino in de tweede groep. Na een beetje niezel brak later de zon zowaar door. Met de wind in de rug was het heerlijk. Lekker dwalen op deels onbekende weggetjes tussen Paterswolde en Peize. Met een startrondje extra was het voor mij een prima langste duurloop. Jan: bedankt voor de klasse verzorging onderweg
De tomatensoep na afloop was voortreffelijk, ook al was dat nog niet voldoende voor het aanvullen van alle gebruikte koolhydraten........

Hier staat mijn route en hier alle foto's

PeterH

 
Verslag: Zondagduurloop 2 jan 2011
Geschreven door Peter   

Duurlopen i.p.v. uitslapen.....

Een oproepje op de website bracht een negental LB-ers op de been voor een duurloop van dik 20 km..
Zoals al eerder gezegd, duurlopen worden nooit  afgelast. Lees hieronder waarom niet...
Duurloop2jan2011_klein
Foto: Peter, klik voor extra mooie vergroting!

Was DEZE route wel verantwoord???Toch heerlijk met dat zonnetje?

LB-ers zijn het soms zat om maar op een stoel te zitten. De feestdagen hakken er dan aardig in. Familiebezoekjes, etentjes e.d. je kent het wel. En dan die (vette)oliebollen.... Kortom, net als vorig jaar op de eerste zondag van het jaar een lekkere duurloop! Toen, sneeuw en koud.... en nu??
Het heeft gisteravond nog wat gesneeuwd, althans, ik heb 't niet zien sneeuwen, maar plotseling lag het er. 'k Dacht nog even: zou het wel doorgaan, een foute gedachte, want een duurloop gaat ALTIJD door! Ook die ene keer vorig jaar, dat ik niet durfde... en de groep toch ging..... met sneeuwduinen.... en dat ik daar niet bij was, géén foto's.... het weekend van 10 jan.... HIER zijn nog wat foto's.... DIE keer, ik heb er nog spijt van.... en het zou me niet weer gebeuren!
Kortom, om 8:25 van huis, lopend naar de carpoolplaats. Daar stonden er al wat te trappelen, en toen Bert er ook was.... wat glibberig onderweg.... konden we gaan. Ik had op de heenweg opnieuw een horde honden achter me aan gehad, die lopen zo 't erf af, lachen naar me, steken het IJS over en zorgen er voor dat mijn hartslag behoorlijk toeneemt. 
De duurloop gaat richting Winsum. De zon komt al heerlijk door, het pad is goed, wat sneeuw op een gladde ondergrond, géén enkel probleem, althans zo lijkt het.  na de groepsfoto op het pad achter Westerdijkshorn, het bruggetje over. Hier is veel minder sneeuw! De sportschoenen geven redelijk grip, althans als je beweegt. Toen ondergetekende even stil stond op een bevroren ondergrond, lag ie binnen de kortste keren op zijn achterste! Oei... oei... oppassen hier! 
In Winsum, over het spoor, normaliter een prachtig pad, maar nu een ijsbaan! Snel de hoofdweg weer op. Over het Winsumertrekpad gaat zonder problemen.
Onderweg nemen we oud&nieuw door en alles wat er bij hoort, worden bijzondere marathonplannen onthuld, die door mij direct verwerkt worden in het voorjaarsoverzicht, enige dames showen de nieuwste loopkoopjes - zie de bovenstaande foto - en al babbelend glibberen we naar een dikke 20km.
Als we bij de cp aankomen zijn we het  feestdagengevoel weer wat kwijt.
Volgende week staan we om deze tijd aan de start van de Egmond Halve Marathon! Super!

PeterH

Reacties (3) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 02 januari 2011 17:25
sabina
even een reactie??Erg goed weergegeven door Peter!
Om heel kort voor 9 uur kwam ik richting carpoolplek, snel gefietst,ik zag de auto's stapvoets door het dorp en dacht zelf nog zoiets van hmm..valt wel mee.
Heb al nare ervaringen met valpartijen,dit even niet nader verklaard.
De hoek om bij schoolstraat en de vlyt op,ik was benieuwd hoeveel er zouden zijn.
Niemand om 2 minuten voor 9???
Ziedaar kwam Edward,leuk..ook verbaasd,waar is iedereen?
Uiteindelijk toch aardige groep.Het lopen, babbelen,de zon..behalve honden ook schapen over het ijs..boefjes!!volgens de groep geen probleem, wildroosters,en die boer komt regelmatig kijken.En ja,toen ging Peter flink onderuit,achter de groep,ik zag het gebeuren en anderen hebben niet eens wat gemerkt.
Toch een aantal spek en spekgladde stukken getrotseerd.Het heeft wel weer wat,je beleefd van alles..wat rest is een voldaan gevoel.lopen is toch heerlijk.
SMILEYS_SMILE
2 zondag 02 januari 2011 17:29
sabina
als ik nou eens net zo snel kon rennen als reageren op dit stukje had ik een fraaie pr!! SMILEYS_VERY_HAPPY
3 maandag 03 januari 2011 19:22
Bert Bos
Glad, hoezo? Peter schrok natuurlijk van die verschrikkelijke sneeuwman.Daarom ging ie onderuit. Gelukkig, niemand heeft wat gemerkt.Behalve.... of bevroor dat plasje zo snel?!
 


© 2000-2018  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst