RunnerUp 2018

2e wedstrijd: 24 maart Leek, 10 en 21km:
3 dagen

Stand na Haren:
1. ErikD
2. Rinze
3. Herman

Actuele stand

Rotterdam en Hannover

8 april, nog 18 dagen
Recente afbeeldingen op Instagram @loopgroepbedum

In- en uitloggen

Klik voor in- en uitloggen
Het Weer
Diverse LB-nieuwtjes 2011
LBers tijdens de zomervakantie 2011 PDF
Geschreven door diversen   
Er zijn LBers die tijdens de zomervakantie de hardloopschoenen tijdelijk aan de wilgen hangen om een time-out te nemen Zo slecht is dat niet.
Maar... vaak beoefenen ze wel andere sporten tijdens de vakantie, want stil zitten kunnen ze vaak niet!


Alle LBers worden uitgenodigd iets over hun al dan niet sportieve zomervakantie in te sturen; liefst met foto! Wie volgt???


Nico (en Janny uiteraard) op vakantie!
...Hardlopen op vakantie is maar bijzaak....Totaal 3 foto's

Onze derde camping in Frankrijk lag in Anse, aan de Saône, ca 18 km ten noorden van Lyon. Want in Lyon zou het mooie weer beginnen.

Op dag zes van onze vakantie zag ik kans om te gaan hardlopen. Ik had een mooie weg gevonden die me volgens een bordje naar een ander dorpje zou brengen. Maar hij liep naar een verlopen restaurant aan een meer en verderop ging de weg over in een karrenspoor, ook  richting meer.

Het karrenspoor veranderde in een wandelpad en toen ik echt bij het meer kwam  mocht ik het pad eromheen niet betreden. De alternatieve paden werden smaller en omdat het ‘s nachts flink had geregend, waren paadjes erg glibberig geworden. Sommige paden leken bovendien voor mountainbikers te zijn aangelegd met heuvels van een halve meter. Ook moest ik over  plassen springen en takken ontwijken die steeds lager leken te hangen. Hierdoor had mijn loopje meer weg van een crossloop. Bijna een uur onderweg voor 10 km en toch nog een maximum hartslag van 150.

Drie dagen later ging ik voor de herkansing . Op een paar spetters  na bleef het droog. Om een nieuwe crossloop te voorkomen besloot ik langs de asfaltweg naar een dorp aan de andere kant van de Saône (Trévoux)te gaan.  Na twee kilometer moest ik uitwijken omdat de weg opnieuw werd geasfalteerd. Ik sloeg dus af en daarna ging het 1,5 km steil omhoog. Mijn snelheid ging steeds verder omlaag, zoals een auto in een te hoge versnelling. Uiteindelijk keerde ik om, pikte nog een paar andere straten mee en eindigde na 10 km op de camping.
’s Middags arriveerden Jacob en Janny Stollenga, conform afspraak. In de stromende regen, niet conform afspraak.
De volgende ochtend bij mooi weer hardgelopen, met Jacob en gedeeltelijk ook met Janny.
Door mijn ervaringen kon ik wel vertellen waar we niet langs moesten. Het was echter  wel zoeken naar mooie routes, want naast de drukke doorgaande wegen zijn er veel doodlopende weggetjes. Zo stonden we ineens aan de A6. Zo snel zijn we ook niet.  Uiteindelijk vonden we iets leuks.
Die route volgden we ’s middags met ons vieren op de fiets (mijn Janny loopt niet hard). Maar verderop waren  weer veel doodlopende weggetjes. We vonden een plattegrond die moeilijk te begrijpen was. We kregen een bui op de kop, schuilden in een bushokje en gingen daarna terug naar de camping.

Wij gingen voor het echte mooie weer naar Crest, zo’n 130 km ten zuiden van Lyon. Jacob en Janny gingen nog zuidelijker, want die wilden nog beter weer. Het was een prachtige omgeving met goed weer, maar geen gelegenheid om hard te lopen. Een rondje ruim om de camping komt op 3,1 km uit. Die liep ik drie keer achter elkaar, maar leuk is anders. Ik troost me met de gedacht dat hardlopen op vakantie maar bijzaak is.

Nico Vierkant
De Nijmeegse vierdaagse: HET VERSLAG!!
En HIER staan nog 19 andere mooie en sfeervolle fotos!

Nijmeegse vierdaagse

Zondag 17 Juli
Vertrokken naar Nijmegen, naar sportpark Quick’88. Dit sportpark was omgebouwd tot één van de vierdaagse campings.

Maandag 18 Juli
Deze dag op verkenning geweest in en rond het gezellige Nijmegen waar we ons startbewijs hebben gehaald.


Dinsdag 19 Juli, dag 1.
Deze dag een vroege start, om 04.00 uur ging de wekker, alle benodigdheden ingepakt, ook alle regenkleding want er was 90% kans op neerslag.
Op de fiets vertrokken vanaf de camping naar de Wedren. Dit was iedere dag 3,5 km heen en terug.
Om 05.15 uur aangekomen bij de start. Daar stonden zoveel mensen die gescand moesten worden, zodat wij uiteindelijk om 05.40 konden starten.
Het parcours 40km lang, ging ten noorden van Nijmegen richting Arnhem.
Deze eerste dag werd een zonnige dag met temperaturen van soms boven de 25 C.
Heel anders dan voorspelt en dus hadden we geen zonnebril mee.
Mooie gemoedelijke sfeer, feest in ieder dorp waar het bier rijkelijk werd geschonken, dansende mensen, kinderen met lekkere hapjes, kortom hartstikke gezellig.
Om 13:50 waren we terug op de Wedren.

Woensdag 20 Juli, Dag 2.
We konden deze morgen uitslapen de wekker ging om 05.15 uur !!!
We zijn gestart om 06.40 uur en liepen een lang stuk door Nijmegen, waar de studenten ons uitzwaaiden met veel lawaai, veel bier en barbecuevlees.
Over de Maaswaalkanaal richting Wijchem, in dit dorp was het één groot feest, het leek wel of er niemand aan het werk was.
Van Wijchem naar Beuningen ook hier was het een groot feest, we moesten toen nog 6 km door Nijmegen naar de finish al deze straten waren versierd.
We kregen zoveel indrukken te verweken, dat het te veel was om allemaal te onthouden. Goed weer gehad, een enkele lichte bui, goed loopweer.
We hebben ons op de Wedren afgemeld en hebben daarna nog gefeest en gedanst.

Donderdag 21 Juli, Dag 3
De dag van de zevenheuvelen. Trees had slecht geslapen omdat ze tegen deze heuvels opzag. We hadden deze dag een vroege start deze begon om 05.30 uur.
Ook nu werden we uitgezwaaid door feestende studenten.
Nijmegen uit via wat kleine plaatsen richting Groesbeek.
Toen we daar eenmaal waren hadden we er ongeveer 30 km opzitten.
In Groesbeek konden we nauwelijks voorruit komen omdat het dorp bomvol lopers zat, en uiteraard heel veel mensen langs de kant, echt niet normaal. Wat een geweldige sfeer. Vervolgens de zevenheuvelen weg, dit viel achteraf 100% mee,  dit kwam mede door het publiek langs de kant van de weg. Het leek wel de Tour de France, allemaal campers en caravans langs de weg met veel mensen en veel muziek.
Als je hier tussen door loopt vergeet je deze zeven heuvelen.
Via Berg en Dal terug naar Nijmegen op de wedren waar we gezellig een biertje hebben gedronken. Mijn bierglas heb ik niet leeg gekregen. Het werd elke keer bijgevuld door een enorme hoosbui. Gelukkig konden wij onze voeten droog houden maar heel veel andere lopers die kwamen drijfnat binnen.
Terug naar de camping om alles te laten drogen en ons op te maken voor de volgende dag.

Vrijdag 22 Juli, Dag 4
Afstand 42,2 km voor de hardlopers een bekende afstand.
Vandaag hadden wij een late start, toen we op de Wedren aankwamen was het een drukte van belang. Het duurde een half uur voor we konden starten.We moesten 6 km door Nijmegen richting Overaselt.
Vervolgens over de dijk langs de Maas naar Linden. Of je nu voor of achter je keek, je zag alleen maar lopers.
Via Linden naar Beers en vervolgens richting Cuijk eenmaal daar aangekomen stonden er duizenden mensen langs de kant, er was geen doorkomen aan.
Wat een sfeer wat een feest.
Via de Pontonbrug (brug aangelegd door het leger speciaal voor de vierdaagse) via Mook weer richting Nijmegen, vanaf Cuijk naar Nijmegen was het nog zo’n 14 km.
Deze 14 km werd je vergezeld door mega veel feestende mensen, wat een support en belangstelling.
Dan de laatste 4 km als je Nijmegen binnenkomt loop je over de Via Gladiola.
Dit is het moment waar je het allemaal voor doet hier staan mensen rijen dik aan beide kanten van de weg.
Dit kan je je van te voren niet voorstellen, het is nog massaler dan de Coolsingel bij de marathon van Rotterdam.
Het ene muziek na het andere, feestende uitbundige bierdrinkende mensen en uiteraard feestende wandelaars.
We werden opgewacht door Bert & Yvonne en van hun kregen we uiteraard gladiolen. Op de tribune zat mijn broer Sietse met vriendin Arenda ons op te wachten met nog meer gladiolen.
Naar de Wedren gelopen waar uiteindelijk de finish was. Daar hebben wij onze startkaart ingeleverd waarna we een warme handdruk kregen en het fel begeerde kruisje.
We hebben de afgelopen dagen  heel veel blaren, pleisters en strompelde mensen gezien. Gelukkig is ons dat allemaal bespaard gebleven.

Trots zijn we op onze fietsen teruggefietst naar de camping, waar we ’s avonds veel bier gedronken hebben en gedanst  op de  blarenbal.
Het zijn vier schitterende, vermoeiende dagen geweest en we zijn een ervaring rijker.

Een fantastisch evenement voor ons de 1e  maar zeker niet de laatste keer.

Heino & TreesVeel vrijwillige meters aan boord van de Henri Dunant!
Foto's: Piet Lanting 
Vorige week (laatste week van juli) hebben Liza Zaunbrecher van de Nordic Walkers en Jeanet Edelkoort heel veel meters gelopen aan boord van de Henri Dunant. Toevallig deelden zij een hut samen. Liza was mee als vrijwilliger in de zorg en Jeanet als vrijwilliger in het restaurant, een erg leuke en heel dankbare bezigheid in de vakantie!

Reacties (3) Geen reacties meer mogelijk
1 vrijdag 22 juli 2011 18:03
Edward
mm 21 km 1558 hoogteverschil. Ik zie dat ik 1810 hoogteverschil moet afleggen in 21 km, maar ik mag gelukkig rennen(of lopen) ipv fietsen
2 vrijdag 29 juli 2011 11:00
Peter
De zomerfoto's worden steeds leuker!! 't Is geen wedstrijd, maar het gaat er wel een beetje op lijken.
Doe je best!!
3 vrijdag 05 augustus 2011 10:20
sabina
ik vind de aktie van Liza en Jeanet super sportief, voor een ander inzetten!!!!!!!!!!!!!
Laatst aangepast op dinsdag 23 augustus 2011 22:13
Eerdere bijdragen...
 
Vier LB-ers in Nationale Marathonlijst 2010
Geschreven door Peter   
donderdag 20 januari 2011 00:00

In de Nationale Marathonranglijst 2010 zoals gepubliceerd in de februari-editie van Runner's World staan vier LB-ers:
De beste klassering staat op naam van Petra Bus. Zij staat op de 92e plaats bij de vrouwen met haar tijd van 3.25.02, gelopen bij in Utrecht ((in 2008: 113e, géén klassering 2009).
Op de 340e plaats bij de vrouwen staat Janny Klarus met een tijd van 3.45.17 ook gelopen in Utrecht (in 2009: 312e).
Bij de mannen is (uiteraard) Harry Rutgers in de lijst terug te vinden. Zijn tijd van 2.54.43 in Rotterdam is goed voor de 257e plaats bij de mannen (in 2008: 219e, géén klassering 2009).
Nieuwkomer in deze roemruchte lijst is Edward Pechler: zijn tijd van 2:54:55 gelopen in Amsterdam is goed voor de 260e plaats.
Er staan 407 mannen en 649 vrouwen in de lijst met tijden onder de 3 resp 4 uur.

Alle tijden zijn brutotijden.

In 2009 voorspelde de webmaster dat Petra dat jaar bij de eerste 100 zou gaan komen, maar dat is uiteindelijk pas een jaar later gerealiseerd. Gefeliciteerd!

Als je niet in de lijst staat en toch je naam in de nationale lijst wilt zien: hier vind je de online lijsten (de klasseringen in deze lijst wijken iets af van het tijdschrijft).

 


© 2000-2018  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst