Trainings(foto)verslagen 2013
23e Stadsparklopen, Groningen, 17 november 2013
Geschreven door Peter   

Groningen Atletiek organiseert al jaren de Stadsparklopen. Dit jaar voor de 23e keer in de maanden nov t/m maart. De 5 data voor deze editie zijn:
17 november, 15 december 2013, 19 januari, 16 februari, 16 maart 2014
Meer info staat HIER
Kenmerken: laagdrempelig, gemoedelijk, mooi parcours, veel verschillende afstanden mogelijk, goedkoop, dichtbij en altijd veel belangstelling.

Uitslagen worden niet gegeven (er worden geen tijden gepubliceerd), want 't zijn uiteindelijk trainingsloopjes. Maar als je je tijd doorgeeft wordt 't uiteraard wel vermeld.

Foto's van 17 november (gemaakt door Herman Rinket, wie anders...) kun je HIER vinden. De LBers kun je er ook spotten, dus ga maar op zoek naar je foto! Trouwens ook Dirk staat menig keer op de foto!

17 november

7km zelf geklokt
Sander de Vries
41:38
ook gezien:
Gerald, Tom, Marco, Mark


 
Verslagjes extra heuveltrainingen: 6 oktober - 11 augustus 2013
Geschreven door Mark, Ed, Sab, Frits, Peter   

Groepsfoto 15sept2013 klein
Foto: Lizette, met dank! Alle foto's van 15 sept staan HIER
(klik op de foto voor het origineel)

Van heuveltrainingen word je nog sterker, 't is goed voor je looptechniek en -coördinatie, kortom eigenlijk zijn de heuveltrainingen voor alle LB'ers goed voor welk nivo dan ook! 't Is dan wel geen officiële LB-training, maar doe er je voordeel mee!

Na deze serie van 9 najaarsheuveltrainingen is het (voorlopig?) gedaan met deze georganiseerde zondagtrainingen. Helaas zullen de meesten zeggen. En misschien is dat ook wel zo: helaas. 't Was genieten met z'n allen en trainers Henk en Peter bedankt voor jullie enthousiasme en geweldige oefeningen elke zondag!
En niet te vergeten de LBers die elke zondag na afloop weer voor een verrassing zorgden 'achter de auto'.


9e Heuveltraining 6 oktober, Noorderplantsoen

's Ochtends vroeg om 6.45 uur opgestaan. Het is nog donker en bij de schemering is het dikke mist. Ik weet het zeker, dit wordt een lange mouwen/ lange broek training. Weer zo’n krent in de pap, heuveltraining!!
Broodje eten de kleine in de kleren en mijn dames een kus. Aangekomen bij Moeke Vaatstra staat Mente op de brug te wachten in zomers outfit.


Shit heb ik dan toch te veel aan? Met z’n 2-en richting het Noorderplantsoen gelopen. De eerste zweetdruppeltjes lopen dan al naar beneden.  Inmiddels meldt iedereen: Sief, Peter, Marieke en Dick zich. Gelukkig Dick is met de auto en kan ik mijn ondershirt in zijn auto leggen. Toch nog 5 man en de trainer. Mooie opkomst zo zonder de trail lopers.

Het is langzamerhand perfect loopweer geworden. Peter heeft mooie lusjes en oefeningen op het programma staan. Diverse rondjes over de bulten, trap oefeningen, intervalletjes bult op en zelfs enkele zitbankjes moeten het ontgelden. Mooie oefeningen om eens diep te gaan. Veel afzien en veel herstellen. Dit is wat een wat je in een training zoekt. Na elk onderdeel fluit Peter ons  luid af. Resultaat daarvan is dat andere loopgroepen spontaan de hakken in het grint zetten en stoppen met hun training.

Als afsluiter gaan we de grote bult doen. Aanzetten bult op, waar we een warm welkom krijgen op het plateau van onze, inmiddels, Jing Jang vrienden. Daarna via de boomstamtrappetjes weer berg af. Nog 5 keert knallen bult op!! Mooi man!! Bij de laatste ronde alles nog even geven!

Hmmm lange mouwen en lange broek………. ik wist het zeker …… zweten dokter.

Wederom  een mooie training. Nog even strekken en dan uitstekend verzorgde catering van Dick. Koffie met huisgemaakte appelcake!!

Na een kilometer weer terug te hebben gelopen met Mente, Sief en Marieke schieten de benen vol. Zoeken naar wat souplesse begint de koppakking weer lek te raken. We spreken nog wat met elkaar, al wordt het bij mij de laatste km’s voor Zuidwolde wel wat stiller.

Al met al mooie training!

Namens iedereen: Peter bedankt voor de gave training, en Dick bedankt voor de koffie en cake!

Groet Mark


8e Heuveltraining 29 september, Kardinge

Alleen Henk weet wat er komen gaat!

42 foto's van de pittige training staan HIER


De laatste heuveltraining voor mij dit jaar; nou ja, de laatste?? Komende zondag staat De Hoge Veluwe Trail op het programma en dat zal wel een hele lange heuveltraining gaan worden. De start van deze serie was al op Kardinge, en nu het slot ook. Kun je mooi kijken hoe de vorderingen zijn.
Het is prachtig weer, dus deze training is nu al een succes. Henk neemt ons direct mee naar de top. Onze nog stramme spieren krijgen 't direct stevig te verduren. En die Henk geniet daarvan, want alleen hij weet wat er komen gaat. Krachttraining met fietsenbanden, estafetteloop, 2x helemaal rondom de bult incl een stuk trailrunning door 't gras. Trappen op, naar de top en rustig terug. Dat laatste stuk lijkt wel Zermatt, echt wel. Maar Henk kan ons niet meer klein krijgen.
Uiteraard is het wel jammer dat er een paar wegens onwilllige (kuit)spieren vandaag aan zich voorbij moeten laten gaan. Uiteraard beterschap!
In de tussentijd speculeren we hoe Peter Pettinga 't er van af brengt in Berlijn. Zijn eerste 5 km waren in ieder geval keurig (23 min).
Als laatste mochten, nee moesten we via de lange zijde de heuvel op. We wisten 't wel dat 't zou komen, maar 't valt altijd tegen. In één ruk naar boven, dat kunnen alleen Edward en Harry, maar die waren er nu niet. We komen gelukkig een aardig eind, en herstellen snel als we boven zijn. Een prachtige afdaling is de beloning en dat tweemaal! En dan staat plots Bert daar met zijn mountainbike. Hij is één van de geblesseerden op de heenweg vorige week.
Na anderhalf uur is 't voorbij; Sabina had in haar autootje
heerlijke koffie etc en Marike had echte Dominosteine meegenomen. (wat dat is?? - klik HIER). Super en bedankt!!! En Peter Pettinga blijkt ook nog mooi op schema te liggen in Berlijn......, terwijl Wilson Kipsang er een wereldrecord neerzet....

Wat mij betreft was dit weer een onvergetelijke serie heuveltrainingen. Ik zal 't gaan missen: de zondagtrainingen met de groep. 't Was altijd erg gezellig, genieten en heerlijk bikkelen. Echt de moeite waard om je bed voor uit te komen.
Henk bedankt voor de prachttrainingen!
't Was geweldig!

Groet,
Peter (aka Frits
).


7e Heuveltraining 22 september, Noorderplantsoen

Lest Best (voor mij) in Noorderplantsoen!

Simpele foto's van de heuveltraining van 22 sept j.l. staan HIER

Henk had al direct bij 't begin aangekondigd dat het de laatste keer in het Noorderplantsoen zou zijn. Nou - als trouwe heuveltrainer - weet je het al: dat wordt tig keer de de hoogste heuvel. Een grote groep was al uit Zuidwolde vertrokken, en zelfs 2 helemaal uit Bedum!
En omdat we Vanessa (gewapend met twee bananen) niet alleen wilden laten gaan, pikten we haar onderweg ook nog op, via Beijum dus.
Ruim op tijd waren we in het plantsoen, waar Bert zijn kuit stond te rekken. Bij hem was er in die kuit de laatste km vanaf huis de kramp er in geschoten, waardoor hij helaas de training aan zich voorbij moest laten gaan. Hopelijk hestelt hij nog genoeg voor de Hoge Veluwe Trail!!
Na een korte warming-up (zie de nieuwe schoenen van Erik) volgden enkele sprongoefeningen de heuvel op. Uiteraard ook weer het slalommen, dat hebben we nu redelijk onder de knie.
Hierna volgt een aantal 8-tjes heuvel op en af en (de bekende) estafetteloop heuvel op en af. Erg leuk blijft keihard de slingerende trap afrennen.
Tja, en het is nog lang geen tijd...... ik wist het wel - de laatst keer hier - DAT WORDT ALLE HEUVELS! En dat valt niet mee, zeker niet als je (zoals ik) de dag er voor in Thesinge actief geweest bent. Een pittige ronde, dat zeker en de laatste keer dat ik de de hoogste heuvel op rende, moest ik echt wel even op mijn tanden bijten.
Gelukkig hoorde ik dat ook Harry (die deze training gelijk benut als 30km duurloop om zich in 6 weken klaar te stomen voor hopelijk een sub-3 uur op Terschelling) zweetdruppeltjes zag op de laatst klim.

Het was een pittige training, maar o, wat zie je de vorderingen na die 7 machtige mooie en gezellige trainingen.
Volgende week de voorlaatste keer, maar dan weer op Kardinge.

Henk bedankt, 't was weer super!

Groet, Peter


6e Heuveltraining 15 september, Noorderplantsoen


Even een droog verslag deze keer.


Prachtige foto's van de heuveltraining van 15 sept j.l. staan HIER; bedankt Lizette!

Vandaag de grootste groep sinds we begonnen zijn, en er misten ook een aantal..
Maar zoals trainer Peter P zei, tellen wie er zijn, niet wie er niet zijn.
Peter P. was er ook om mee te doen met Henk Schuit zijn uitspattingen, weer een enorm enerverend aanbod in loop en dribbel werk, tempo 1,2, 3..

Met een groep lopend vanuit Zuidwolde naar het Noorderplantsoen, extra km’s maken.
Bij het plantsoen komen de lopers van alle kanten. Met de benewagen, lopend uit Hoogkerk.. en ja hoor vandaag twintig lopers!!
Het was in tegenstelling tot vorige week een droge dag, ook wel lekker.. ook al zal het weer nooit de trainings- apekooi verstoren.
Een beetje heftig klimmen, snelle afdalingen.. de weg over crossen op naar de volgende pion, doorhollen. De kleur van de pion bepaalt de te lopen snelheid. Die Henk, hij glundert, heeft er ook plezier in.
Mijn vele km’s deze week maakt het me vandaag niet makkelijker.
Maar het geeft niet, ik doe mijn best, geniet.. en een ieder moet zijn eigen tempo gewoon lopen.

Ook Petra is er, gisteren 2e met de triatlon.. jaja even een applaus gegeven met zijn allen.

Ook is Lisette er, de partner van Thom, ze heeft een opdracht i.v.m fotocursus. Bewegende beelden.
Haha, en of er beweging was.

Zoveel verschillende lopers, allemaal hard aan het werk, een enkeling inmiddels met een kapotte knie. Maar bij allen straalt het plezier er vanaf.
En dan.. daar doen we het voor. .koffie met koeken, chocola.. Waarom is dit toch zo leuk??
Op zondag vroeg uit je nest.. hollen,springen, vliegen, vallen en het antwoord nu: die koffie!!!
Deze keer van Jan en Evelyn, dankjewel daarvoor!!!

Het was weer mooi man!!

Sabina

5e Heuveltraining 8 september, Noorderplantsoen

Nog nooit was 't zo nat........

buienrader8sept13 Terwijl ik me nog even omdraai, hoor ik de regen in de dakgoot kletteren...
Dat houdt toch nog wel een keer op???
Om 8:00 check ik de buienradar (zie foto). Oei, oei, dat wordt heftig!
Gaan of niet gaan??Voor een die-hard is dat geen vraag: gewoon gaan!

Trainer Henk heeft al op de chat gezet, dat ie zeker gaat. Ik weet dat er meer bij Vaatsta (kunnen) wachten.
Als ik de deur uitstap en naar Vaatsta wandel is het nog steeds heftig nat.
Bij Vaatsta proberen maar liefst 6 die-hards extra regenkleding aan te trekken. Er waren er zelfs die op de fiets uit Bedum kwamen. Wat 'n moed!
Ik moet 't doen met een weg-werp cape, maar die blijkt uitermate goed te voldoen. 't Ziet er natuurlijk niet uit, maar daar gaat 't niet om. Andere zijn beter geoutilleerd en hebben waterdichte jasjes van de Lidl. Tja, ik had ook op die aanbieding moeten letten......
Als we allemaal vermomd zijn, gaan we op pad. Het heeft geen zin om te proberen de plassen te ontwijken: natte voeten krijgen we toch wel.
Als we na de eerste 5km bij Flinders arriveren, is om 9:30u de groep van maar liefst 15 fanatieke lopers compleet. Ze komen van alle kanten aan lopen, fietsen of rijden. Die 15 willen zo'n puike training niet missen, dat is duidelijk.
Met al die nattigheid zien de heuvels in het Noorderplantsoen er heel anders uit. De treden staan vol water en de afdalingen lijken gribberig. Toch gaat er - voor zo ver ik gezien heb - slechts één persoon een keer onderuit. Opnieuw heeft Henk allerlei nieuwe oefeningen. Erg leuk was 't slalommen omhoog, 't vaartspel over de dijk en de heuvel op/af met de geel/rode pionnen. Verder een 8-loop en als laatste de estafetteloop heuvel op-en-af. We genieten als kinderen-die-van-plassen-trappen-houden van de oefeningen en hebben eigenlijk niet in de gaten hoe hard 't eigenlijk regent.
Als we vlak voor 11 u terug zijn bij de auto's (dik 8km op de teller), heeft Sief een verrassing: heerlijke koffie! En dat gaat er dan echt in. Petra tracteert voor haar verjaardag - bedankt allebei! -, zodat we met aangevulde calorieën weer naar Zuidwolde vertrekken. Als we na 20km weer bij Vaatsta arriveren is het bijna droog en ligt nog een heerlijke mooie zondagmiddag in het verschiet.
't Was weer mooi man, erg nat dit keer!
De natste heuveltraining ooit!

Groet,
PeterFoto's: Elly

4e Heuveltraining 1 september, Noorderplantsoen


Zondagochtend half tien heuveltraining. Sommige mensen zijn altijd vroeg op. Wij niet. In het weekend genieten we van een easy sunday morning. Dat betekent alleen opstaan om een fruitontbijt te maken om die vervolgens op bed op te eten. Maar nu gaat de wekker. Het ontbijt smaakt goed.
We slepen mekaar uit bed en na een douche staan we klaar in onze renkleding. Vanessa gaat iets eerder op pad. Ik moet nog van alles voordat ik klaar ben om ook te gaan. Het is prachtig weer en na een kilometer snap ik niet wat er nou zo moeilijk aan is om vroeg op te staan. Bij de korrewegbrug hebben we met Erik, Harry en Elly afgesproken om samen verder te lopen naar het noorderplantsoen. Ook Hans komt nog voorbij. Om precies 9:15 is iedereen er en lopen we het laatste stukje samen. Janny fietst ons nog voorbij. Die was weer te lui om te gaan lopen of beter gezegd om vroeg op te staan.
 
Bij restaurant Flinder's staat de rest al te wachten. Aan de grootte van de groep te zien is er genoeg animo voor een extra training. Na een warming-up volgen wat skippings de heuvel op. Een stelletje bovenop de heuvel, dat dacht van een rustige zondagochtend te kunnen genieten, wordt geconfronteerd met een stel kwebbelende hardlopers die met hun handen vooruit als zombies, skippend de heuvel op rennen. Na nog wat warming-up oefeningen op de trap is het tijd voor het eerste programma: Snel de heuvel op rennen, dan snel via de trap weer naar beneden, rustig uitlopen om vervolgens dit nog enkele malen te herhalen. Ik begin een beetje wakker te worden.
Als we een stukje verder het volgende programma afwerken komen we weer het stelletje tegen dat ondertussen al verplaatst was, en hun rust weer verstoord ziet worden. Dit programma is pittig. Drie snelle beklimmingen met telkens een ander rondje. De een wat langer dan de ander. Henk heeft ook nog een beklimming met bewegende pion voor ons in petto. Ik hoor wat gehijg en gepuf om me heen. Janny heeft last van haar bil, maar hobbelt stug door. Gelukkig is Bert er om, met gevaar voor eigen leven, een stadsbus tegen te houden als de groep als een zootje ongeregelden de weg probeert over te steken.
We sluiten af met een twee aan twee oefening: wissel-tempo-als-je-je-teammate-tegenkomt loop. Wat uitlopen rond de vijver, beetje opdrukken en andere cool-down oefeningen en het zit er op.

Voor mijn gevoel was het langer dan een dinsdagtraining. In ieder geval meer programma's. Voordat ons treintje weer terug naar het noorden van Groningen rent wordt er eerst nog gesnoept. Vanessa en ik slaan over. Snoep is niets voor ons. Wij snoepen liever van een banaan. Als we thuis zijn hebben we er een kleine twintig kilometer op zitten. Best een lekker begin van de dag.
 
Henk bedankt voor een afwisselende training, maar kan je de volgende keer misschien alvast op zaterdag de heuveltjes wat hoger maken?

(en voor de statistiek: er waren weer 18 LBers)

Groet,
Edward.

3e heuveltraining: 25 augustus, Stadspark


Foto's: Elly

De groep wordt steeds iets groter, 18 personen nu, ieder heeft zijn eigen reden om te komen, Teuto , trailrun of misschien Terschelling?
Voor mij is het niet een vraag of ik mee doe, ik weet niet hoe lang dit er al is, wat ik wel weet is dat het prachtig is.
De vele km’s in de voorbereiding van de trail in mijn geval, en de heuveltraining als toetje op zondag.
Ik zie mezelf soms even op afstand, kan dan de reactie’s van mijn collega’s wel voorstellen.
Waarom ik dit doe? Wordt me vaak gevraagd. mijn grenzen opzoeken, of ik ze gevonden heb?
Ik weet het niet, de trailrun is een nieuwe uitdaging. De Slachte marathon nog vers in het geheugen, kicken was dat.
En die heuveltraining is een uitdaging, doorgaan en doorgaan..
Ik vroeg me gisteren ineens af.. hoe weet Henk nou hoe ver hij kan gaan met ons?
We bikkelen van doel naar doel, vandaag het Stadspark.. of daar heuvels zijn? Ik weet inmiddels dondersgoed van wel. Even in tempo omhoog, je laten vallen, rustig dribbelen om het geheel en weer in tempo omhoog.. 5 keer graag..haha
Zweten,bikkelen.. toch beetje spijt dat ik dat tweede broodje vanmorgen niet op had. Wel  een flesje water mee.
Heb geen idee hoe ver we in de kern bezig zijn, of is er geen kern? een beetje apekooi  gevoel, Henk vraagt of het goed gaat, hij polst even, moet ook even de grenzen opzoeken.
En ineens weet je dat we de grens hebben, nog even als jonge honden tekeer gaan en dan dribbelen naar de auto’s.
Vandaag met een totaal van 11km, en heerlijke koffie en koeken van Jan en Evelyn. En eigen gebakken cake van Carla.. Ze loopt nog maar kort mee, maar het  lijkt of het nooit anders was. Bedankt allemaal!
Moe en voldaan, alhoewel moe? Je herstelt zo snel.. voel me top.. eerlijk is eerlijk  's middags  krijg ik wel een dipje.. even de benen op de bank, dat mag toch?

Benieuwd wie er de volgende week zijn, het is een aanrader,
Even mijn kijk op de heuveltraining. ’t Was mooi man!!!

groetjes,
Sab

debult


2e heuveltraining: 18 augustus, opnieuw Kardinge

Vandaag de 2e editie van de heuveltrainingen opnieuw bij Kardinge. En...... zouden we de 20 LBers gaan halen? Afwachten, want 't weer is niet zo best, maar LBers blijven nooit thuis als er iets leuks te doen is.
Wat zou Henk nu weer hebben uitgedacht? Tja, blijft een verrassing tot het laatst toe. Even over half 10 is er een grote groep LBers present........
Maar liefst 16, waaronder een tweetal nieuwbakken Abrahams. Een van die twee ziet er nogal gehavend uit. Hij blijkt toch wat te ruig met de mountainbike geweest te zin. Er zijn zeker 7 nieuwe gezichten t.o.v. vorige week. Dus die 20 gaan we zeker een keer halen!
We gaan op weg naar het grasveld achter Snowlimits en starten met de warming up. Ik bak er niets van. Op het strand achter ons is al een goudzoeker aan het werk. Ik denk dat er af en toe wat mntjes in het zand verstoppen, anders is er voor die zoekers toch niets aan? Als wij het zand betreden volgt er een prima en pittige fartlek (vaartspel), waarbij 't ook op behendigheid aankomt om niet met een kruizende medeloper in botsing te komen. Na deze oefeningen zien de meesten al flink wat zweetdruppeltjes - of zou 't komen door de feestjes en Noorderzon gisteren? Na een viertal verschillende oefeningen gaan we op weg naar 'De Bult' voor nog pittiger werk. Als we bij de buizen aankomen weten de vaste heuvellopers al wat er gaat komen: parcoursje met 6 opklimmende afstanden, steeds verder weg heuvel op en later af en rustig weer terug. Een bijzonder pittige oefening, die je gelukkig op eigen snelheid kunt doen. Inmiddels hebben de meesten al flink rode konen van de inspanning, maar 't is frappant hoe snel je weer herstelt voor het volgende stuk. Met name route nr 4 naar de trap hakt er stevig in. Na deze martelgang even rustig draven op weg naar Henk's laatste oefening. Als we via 'nr 4' de trap beklimmen, kijken sommigen al wat benauwd. Toch niet 10x trap op-en-neer? Gelukkig blijft dat ons - nog - bespaard. Wel nog 2x vlot naar beneden en kort stukje omhoog. Edward verklapt ons zijn kneepjes van stijgen en dalen. Daar heb je wat aan. Zo zijn er nog meer tips van onschatbare waarde. Kom volgende keer ook maar als je die wilt horen.
Bij 't uitlopen komen we trainer Peter nog tegen die met 't laatste staartje van een duurloop bezig was.
En ja..... opnieuw catering, nu met koffie, fris en plenty koeken: gevulde en plastic eierkoeken, stroopwafels. Dat alles tijdens een pittige regenbui, maar we waren toch al nat. Opnieuw bedankt Henk voor de heerlijke training (echt de moeite waard om je nachtrust voor op te offeren) en Sabina en Bert voor de catering.
't Was weer genieten!

Groetjes,
Frits (nieuw lid).

 

1e heuveltraining: 11 augustus, Kardinge

We beginnen dit jaar veel eerder dan vorig jaar met de heuveltrainingen. In het Noorderplantsoen is men druk aan het opbouwen voor Noorderzon, dus daarom starten we bij Kardinge. En dat is helemaal niet verkeerd. Je kunt er prima trainingen doen, en je hoeft niet alleen die 'bult' op te rennen. Maar uiteraard komen je niet om die 'bult' heen.


De opkomst kwam wat traag op gang, maar uiteindelijk staan er maar liefst 13 LBers om 9:35 uur te trappelen van ongeduld om te gaan ervaren wat 'heuveltrainer' HenkS allemaal in petto heeft. Dat belooft wat! Wellciht op naar de 20!
De warming-up bij het advokatenkantoor is min of meer standaard. 't Leuke is uiteraard dat je sommige LBers die je nooit ziet omdat ze op een andere dag trainen, nu wel treft. Kortom, ook omdat 't vakantie geweest is, is er veel bij te praten. Gelukkig krijgen we daar van de trainer ook alle ruimte voor....
Ondergetekende heeft tijdens zijn vakantie de loopschoenen 'in de doos gehad', en veel gefietst. Hij dacht de Mollema-tocht met '2 vingers in de neus' te kunnen fietsen, en eigenlijk viel 't ook wel mee. Wat niet mee viel was zijn zeurende rug de week erna. Pas zaterdag na de 20km duurloop en 't stofzuigen gaf die rug zich gewonnen. De fiets hangt nu voorlopig weer aan de muur, want de looptrainingen zijn nu serieus begonnen.
Na de warming-up een nieuw spel: opdrukken en de fietshelling op- en aflopen, weer opdrukken etc. 't Serieuze werk bleek ook afgelopen dinsdag op de training, want juist deze oefening had zijn effect niet gemist! Daarna richting 'de bult'. Ook hier had Henk nieuwe oefeningen uitgedacht, en de paarse strepen, die hij de dag er voor gezet had stonden er nog. Diverse 'kikkersprongen' en versnellingen heuvelopwaarts, traplopen in diverse varianten, en een estafetterun. Kortom weer erg afwisselen en leuk! Toen we na afloop richting 'zandbak' liepen, verklapte Michel mij al dat hij als eerste dit keer zou trakteren na afloop. Ook dit is min of meer een traditie aan het worden. Na 5 kwartier is het welletjes, ook al omdat die 'gevulde koeken' zo langzamerhand oud begonnen te worden. Henk bedankt voor de prima training die....... zeker ook geschikt is voor lopers van de andere groepen, wat 't gaat zeker niet om de snelheid. En Michel bedankt voor de koeken!

Peter

En waar doen we het ook al weer voor???

Teutolauf 2012: foto's
Teutolauf 2011: filmpjes en foto's
Teutolauf 2009: filmpjes en foto's
Eerdere verslagjes staan hier: 2011 en 2012

Vandaag de 2e editie van de heuveltrainingen opnieuw bij Kardinge.
En...... zouden we de 20 LBers gaan halen? Afwachten, want 't weer is niet zo best, maar LBers blijven nooit thuis als er iets leuks te doen is.
Wat zou Henk nu weer hebben uitgedacht? Tja, blijft een verrassing tot het laatst toe. Even over half 10 is er een grote groep LBers present.
Maar liefst 16, waaronder een tweetal nieuwbakken Abrahams. Een van die twee ziet er nogal gehavend uit. Hij blijkt toch wat te ruig met de mountainbike

geweest te zin. Er zijn 5 nieuwe gezichten t.o.v. vorige week. Dus die 20 gaan we zeker een keer halen!
We gaan op weg naar het grasveld achter Snowlimits en starten met de warming op. Op het strand achter ons is al een goudzoeker aan het werk. Ik denk dat af

en toe wat mntjes in het zand verstoppen, anders is er voor die gast toch niets aan? Als wij het zand betreden volgt er een prima en pittige fartlek

(vaartspel), waarbij 't ook op behendigheid aankomt om niet met een kruizende medeloper in botsing te komen. Na deze oefeningen zien de meesten al flink wat

zweetdruppeltjes - of zou 't komen door de feestjes en Noorderzon gisteren? Na een viertal verschillende oefeningen gaan we op weg naar 'De Bult' voor nog

pittiger werk. Als we bij de buizen aankomen weten de vaste heuvellopers al wat er gaat komen: parcoursje met 6 opklimmende afstanden, steeds verder weg

heuvel op en later af en rustig weer terug. Een bijzonder pittige oefening, die je gelukkig op eigen snelheid kunt doen. Inmiddels hebben de meesten al flink

rode konen van de inspanning, maar 't is frappant hoe snel je weer herstelt voor het volgende stuk. Met name route nr 4 naar de trap hakt er stevig in. Na deze martelgang even rustig draven op weg naar Henk's laatste oefening. Als we via 'nr 4' de trap beklimmen, kijken sommigen al wat benauwd. Toch niet 10x trap op-en-neer? Gelukkig blijft dat ons - nog - bespaard. Wel nog 2x vlot naar beneden en kort stkje omhoog. Edward verklapt ons zijn kneepjes van stijgen en dalen. Daar heb je wat aan. Zo zijn er nog meer tips van onschatbare waarde. Kom volgende keer ook maar als je die wilt horen. Bij 't uitlopen kmen we trainer Peter nog tegen die met 't laatste staartje van een duurloop bezig was. En ja..... opnieuw catering, nu met koffie, fris en plenty koeken: gevulde en plastic eierkoeken, stroopwafels. Dat alles tijdens een pittige regenbui, maar we waren toch al nat. Opnieuw bedankt Henk voor de heerlijke training (echt de moeite waard om je nachtrust voor op te offeren) en Sabina en Bert voor de catering.
Volgende week: Stadpark, verzamelen bij Ni Hoa, 9:30.
't Was weer genieten!

Groetjes,
Kees (nieuw lid).
 
Alternatieve Lauwersoog-Ulrum, 28 juli 2013
Geschreven door Michel en PeterH   

Ulrum2013
Foto: Michel : "herinnering aan de loop die nooit gelopen is"

Afgelopen zaterdag 27 juli gaat de boeken in als "De afgelaste 24e editie Lauwersoog-Ulrum"

Op tijd vertrokken richting Ulrum om samen en Thom en HenkS deel te nemen aan de loop.
Er zijn ongeveer 10 LBers aanwezig. Eerst nog een kop koffie met appeltaart. En dan richting Lauwersoog. Je hoort in de wandelgangen over zware regenbuien en onweer.
Lees meer...
 
Op weg naar de "Nacht van Groningen"op 9 mei a.s.


Training7april2013 1 klein

De georganiseerde duurlopen in de winter zijn ten einde (helaas). De marathons komen er aan.
Maar er zijn ook andere doelen om voor te trainen.
Zo is een groepje LBers fanatiek bezig om te trainen voor de "Nacht van Groningen" op 9 mei a.s.
Tot nu toe zijn de volgende 11 LBers daarvoor aangemeld (stand 7 april):
7km: Sander 14km: Corrie, Piety, Pauline, Rian, David, Lianne, Erna; 21.1km: Kees, Greet, Janneke.
Voor velen van hen wordt het de eerste loop over meer dan 10 km. Klasse! Daarvoor moet natuurlijk wel flink getraind worden!

Zondag 7 april vertrokken een aantal lopers (uit groep 2 en 3) 's morgens voor een lange duurloop als voorbereiding op "De Nacht van Groningen". Vanuit Bedum gingen ze richting Woldijk. Bij De Golden Raand hebben nog even gezwaaid naar de gebleseerde Greet. Via Onderwierum kwamen ze na 15 km weer in Bedum. Voor David en Erna de eerste lange afstand. Goed gedaan zou ik zo zeggen.

Training7april2013 2 klein
Foto's: Kees v.d. Horn

Link naar de website "Nacht van Groningen".

Een ander groepje LBers liep naar de "Walfridusburg". Op de terugweg liepen ze - voor de laatste keer ? - over de originele keien van de weg langs het Boterdiep. Wie weet hoe oud deze keien zijn en wat er vroeger allemaal overheen gereden heeft ?

Foto: Peter v.d. Hulst, KLIK!

Vrijdag 12 april: de keien zijn helaas - zo goed als - weg!!! Zie artikel in Noorderkrant van 10 april j.l.

TIP: Houd de "LB-Chat" in de gaten. Hier worden vaak afspraken gemaakt voor duurloopjes.

Succes allemaal met de trainingen, goed bezig!

 
Verslagjes: Artsen Zonder Grenzen, Road to Rotterdam en andere trainingsloopjes
Geschreven door Bart, Sabina, Peter, MIchel   

R2R 9febr2013 klein
Foto: Peter bij Hoornseplas ( 9 febr 2013). KLIK voor vergroting

De LBers die gekozen hebben voor een voorjaar(ultra)marathon gaan zich vanaf nu serieus voorbereiden. Eén van de mogelijkheden is om deel te nemen aan de georganiseerde trainingslopen. Op de website staat een overzicht.

Verslagjes van , Bart en Peter (23 maart), Bart (16 maart), Peter (2 maart), Peter (24 febr), Michel (16 febr) Sabina en Peter (9 febr), Bart (19 jan).
Foto's: 9 februari, 24 februari , 2 maart, 16 maart (Peter, Bart)
Foto's: 23 maart (Peter, Stoffer)
De foto's van Herman Rinket van 16 maart staan HIER en van 16 febr staan HIER.
Artikel in het DvhN, 18 maart en de Eemsmondbode, website


Verslagje laatste RTR 35 km vanaf Zuidlaren, 23 maart

Bart:
De laatste lange duurloop naar aanloop voor de marathon van o.a. Rotterdam en Enschede werd op zaterdag de 23e gelopen. Vanuit Zuidlaren werd door Groningen Atletiek een rondje Zuidlaardermeer voorgeschoteld. Volgens de weersverwachtingen zou het zeer koud en guur worden. Met een gevoelstemperatuur van -15 door de harde wind was een extra laagje kleding geen overbodige luxe. Met zes die hards van de LB (Henk S., Erik, Peter H., Michel, Tom en Bart) werd de strijd met de weerselementen aangegaan. Het eerste gedeelte blies de wind van opzij wat weliswaar niet aangenaam was maar wel te doen. Daarna een stukje bos, weer een stukje open vlakte en met de wind in de rug richting Waterhuizen. Hier was de derde drinkpost wat betekende dat we al 17 km gedraafd hadden. Tot nu toe viel het met de kou  wel mee, al was het wel stiller onderweg. Vol goede moet richting Haren waar een stuk van de halve marathon opgepikt werd waar ook de spoorbrug niet ontbrak. Verder richting 50 bunder, een stukje Appelbergen, via Noordlaren met een kleine omweg weer terug richting het scoutingsgebouw in Zuidlaren. Met name de laatste kilometers waren zwaar want hier kregen we toch nog een pittig stuk de wind van voren. Voor een aantal werd het daardoor toch nog afzien. Een aantal moest toch nog afhaken zo vlak voor het einde. Echter niemand van LB.  Bij terugkomst was bij een ieder van ons de lach nog op het gezicht te lezen, sterker nog er werd door M nog even oh oh Den Haag ingezet. In het clubgebouw werden we verwarmd door een warme zaal maar ook een lekker bakkie soep. Voor iedereen waren er tevens 2 lekkere bolletjes met ham of kaas.   Nadat iedereen zijn buikje weer aangevuld had ging een ieder zijn eigen weg  met elkaar succes te wensen met zijn of haar marathon.
Sluit ik af met Groningen Atletiek, pacers en de andere vrijwilligers te bedanken voor weer 4 PERFECT georganiseerde RTR.
Zonder jullie gaat het niet.
Bedankt.

Groeten,
Bart

Peter:
Ik kan 't niet laten om ook nog even en verslagje te maken.
Vooraf waren de voorspellingen niet al te best, nou ja, ronduit onheilspellend. Toch was er geen haar op mijn hoofd (er zit toch al niet veel op, haha) die dacht niet te gaan. Dit zou echt een uitdaging worden. Erik ff gebeld en samen op pad. Natuurlijk ging ik weer iets te snel (lees ongeorganiseerd) van huis. Volgende keer toch maar de spullen op vrijdag inpakken. Het resultaat was dat ik zonder rijbewijs op pad ging - maar daar kom je wel overheen, erger was: mijn Garmin vergeten! Volgens mij was dat nog nooit gebeurd. Gelukkig wel mijn Polar om, zodat ik mijn hartslag nog wel kon monitoren.
De LBers liepen in twee groepen: die van 6min/km (Erik en ik) en 6:15 (de anderen) Alle bewondering voor HenkS, die zomaar even zijn duurloop van 22 naar 35km uitbreidt. Hoezo rustige opbouw. Maar zoals Bart al zei: we weten niet wat hij allemaal door de weeks doet...
Groep 6min was nog maar net onderweg toen er al een fixe tak van de boom afbrak en in het water plonsde.... Oei, oei, dat belooft wat. Gelukkig hadden we twee stoere dames als pacer, die bij de 18km werden afgelost door de man van een. Wellicht daardoor konden ze er goed 't tempo inhouden. Ik liep naast hun, en toen ze mij eenmaal in het goede tempo hadden gedrukt, kon ik als windvanger dienen. Door de harde wind was de lucht heel helder en vol met zuurstof. Dat loopt wel heel prettig, vooral voor een loper zoals ik, die toch al wat problemen heeft met de luchtwegen. De route was mij al bekend, maar daarom niet minder mooi.
Een hoogtepunt was ongetwijfeld het verschijnen van een viertal reeën, die eerst rechts en daarnaa recht voor ons overstaken. Zo dichtbij zie je ze zelden en ze waren zelfs te snel voor deze snelle fotograaf. Als dat gelukt was had ik weer een mooi plaatje voor "Weekend in beeld" gehad.
Gelukkig hadden we in de Westerpolder de wind grotendeels mee. Bij Waterhuizen stond de 'koudste' verzorgingspost. De bekers waren daar niet meer te organiseren en de flesjes waaiden van de tafel. Echt heel heftig. Daar werden ook de pacers gewisseld.
We hadden nu een groep met alleen maar mannen. Die mannen hadden nu niet veel praatjes meer, want na 20km storm wil 't toch wel wat stiller worden in het groepje. Erik danste rustig mee in het groepje en 't gaat hem gemakkelijk af. Als we het hunnebed bij Midlaren gepasseerd zijn, krijgen we 'groen licht' van de pacer om ons eigen tempo in te zetten. Erik en ik hadden besloten om de gok te wagen naar de voorste 6min groep te lopen.
Dat viel niet mee. Eerst pal tegen de wind in; dat schoot niet echt op. Op het stuk met de wind in de rug ging 't sneller. Al gauw kon ik Erik niet meer bijhouden. Wel lekker om even voluit te gaan en de hartslag wat op te jagen. Uiteindelijk vlak voor de scouting slaagde Erik er in het groepje in te halen. Ik kon slechts een achterblijver passeren. Na 35.2 km (brutotijd 3u38min) waren we weer terug bij de basis, waar we met soep, broodjes en AA-drink werden verwelkomd. De anderen druppelde ook binnen. Bij sommigen was 't goed van het gezicht af te lezen, dat ze een behoorlijke inspanning geleverd hadden, anderen huppelden er nog vrolijk op los.
't Was weer een puike trainigsloop, team Groningen Atletiek bedankt voor de prachtige serie, en Ans van RunPloug Garrelsweer nog bedankt voor het meenemen van mijn speciale NY-handschoenen, die ik vorige week vergeten was... dom hè.

Groeten,
Peter


Verslagje trainingsloop Runploug Garrelsweer

Zes lopers van LB die in voorbereiding voor een marathon of 60 van Texel zijn waren in Garrelsweer waar de plaatselijke loopgroep een trainingsloop organiseerde van 30 km, en waarvan de gehele opbrengst naar Artsen Zonder Grenzen gaat. Aan het aantal deelnemers te zien konden ze zeer tevreden zijn.
Meerdere pacers voor verschillende km tijden. PeterH, Ger en Erik in de 6 min. groep, en Tom, Michel en Bart in de 6.15 min. groep. Er waren nog meer groepen dus voor elk wat wils.
Na buiten een kleine speech te hebben gekregen dat het hier een daar op sommige stukjes wel wat drassig en glad kon zijn ging groep voor groep vol goede moed op weg.
Op sommige stukjes was het inderdaad een beetje drassig en gladjes. Voor grote problemen heeft dit echter niet gezorgd. De omgeving en uitzichten waren fantastisch en voor je het weet ben je een aantal drinkposten voorbij. Het was allemaal goed geregeld met de koek, banaan, sportdrank en thee. Enthousiaste vrijwilligers hadden alles onder controle. Ook de fotograaf (Jan) schoot er weer lustig op los.
Bij terugkomst in het dorpshuis werden we in de watten gelegd met grootmoeders groentesoep, {zie DEZE foto} belegde broodjes en melk of karnemelk. Mocht je er door zitten dan knapte je hier van op.
Uiteindelijk liep iedereen zijn nodige kilometers, zowel voor of na de training wat extra voor sommigen, en konden we voldaan weer naar huis.
A.s. zaterdag de laatste RTR (32km of 35km) vanuit Zuidlaren, georganiseerd door Groningen Atletiek. Ook altijd leuk en goed geregeld.

Groeten Bart.

De Garmin-route van Peter staat HIER. Foto's van Peter en Herman Rinket.


Prachtig rondje Leek!

Dit wordt mijn tweede Road to Rotterdam in de editie 2013. De afstand is inmiddels opgelopen tot ruim 30 km. Ook het aantal deelnemers is flink opgelopen. Elke keer komen er weer meer. Het aantal LBers is ongeveer gelijk aan vorige keer. Bart, Tom, Michel, Erik, Edward, Vanessa en ondergetekende. De sneeuw is inmiddels gesmolten, maar wie weet wat we nu weer tegen gaan komen. Vol verwachting (klopt ons hart) gaan we op weg.
Het is zo druk dat enkele tijdsgroepen gesplitst waren. Edward en Erik gingen als eerste van start met de 5min/km groep. Vanessa koos voor de 6.30. De andere sloten bij de 6.15 groep aan. Het doel van deze loop: Leek zien te halen en als het kan ook weer te voet terug. Sommigen hadden ook nog een ander doel voor ogen, daarover laten meer (..). 't Weer is heerlijk. Weinig wind, heel klein beetje frisjes, maar toch gaan al gauw de handschoenen uit. Uiteraard onderweg gezellig keuvelen over 't wel en wee van LB (rijmt toevallig), de komende wedstrijden, tempo's, herstelloopjes, nieuwe schoenen, zware benen, en uiteraard vergeten we niet te genieten van de natuur om on heen.
Mij valt het op dat sinds vorige keer de boel hier goed is aangepakt. Veel mooie fietspaden, prachtige bruggetjes, zie de foto's. Uiteraard onderweg weer de bekende en smaakvolle verzorging, dit keer speciaal op Michel's verzoek ook winegums (bij de 25km), thee, bouillion, sportdrank, water etc. Alleen daarom zou je al mee gaan. Het keerpunt is na 15km bij de haven in Leek. Op het tweede gedeelte komt Michel pas goed los. Als super-diesel is hij alle sores van de afgelopen week pas na 15km kwijt en hij danst weer vrolijk over 't asfalt. Als we het viadukt gepasseerd zijn en we niet linksaf, maar rechtdoor gaan is hij toch wat teleurgesteld, want hij had echt gedacht dat we langs 'De Woeste Hoeve'zouden lopen. De route ging echter niet langs de voorkant, maar we moesten genoegen nemen met de achterkant. Kortom, we zagen er niet veel van. Uiteraard was dit een tegenvaller, dat maar deels werd goedgemaakt door 'de trekker' die ons achterop - en bijna van de weg - reed. Op de daarop volgende catering werden we ter compensatie 'extra flink in de watten gelegd', en dat was ook wel nodig, want het meest blubberige pad moesten we nog krijgen. Dit pad was echter een van de fraaiste stukken in het parcours. Inmiddels was 'de Gasunie' al weer in beeld, en had een LBer het tempo-maken inmiddels overgenomen. Toen we (eindelijk) 'groen licht' kregen mochten we nog even los op weg naar de atletiekbaan. Daar wachtte ons na 30.5km nog een heerlijke kop soep, een flesje sportdrank, en voor Edward en Bart een stuk rennen naar de thuisbasis, waardoor hun totaal op 50km kwam voor een gewone zaterdag.
Groningen Atletiek: bedankt voor de organisatie en de prachtige route
Mijn Garmin route staat HIER.

Groet,
Peter


Winderig en koud zondagduurloopje, 24 febr

Op vrijdag kwam er een mailtje van een "lber in oranje" die zin had in een duurloopje op zondag op het onwaarschijnlijk vroege tijdstip van 9 uur. "Leuk !!" dacht ik, "lang geleden vanaf de carpoolplaats".
Dus maar snel even geplaatst op de site en al gauw verschenen er enkele lbers bij de chat die zeker kwamen, waaronder ook 007, James. Geen idee wie dat zou kunnen zijn.
Mooi op tijd, dan kon ik zaterdag een tempoduurloopje doen en zondag een langzame. 't Was zaterdag erg koud. Gelukkig met pittig tempo tegen de wind in, om te constateren dat na de eerste helft "de koek op was" en ik 't geplande doel (15km in 1u17) niet kon halen.Geen probleem.
Zondag extra vroeg op, want ik wilde te voet naar Bedum. Veel kleding aan, weer koud en nu ook sneeuwvlokken. Bij de CP totaal 7 LBers, met o.a. Piet die net van de Oosterrijkse latten af was, een shirtje te weinig aan had en onderweg nog duidelijk naweeën had van 'de après ski', althans hij had zeker 3x een pit stop nodig. Geen probleem voor Piet, want met zijn snelheid loopt ie zo 't gaatje weer dicht.
Eerst tegen de wind, de brede rug van HenkS voorop, haha. Lekker bikkelen richting Stedum via 't viadukt.
Onderweg uiteraard de actualiteit bespreken en wat er morgen op de ALV aan de orde komt. Ook de komende wedstrijdplanning doorgenomen, waarbij o.a. de Cascaderun in Hoogeveen deze LBers wel wat lijkt (21 april). Uiteraard passeerden er nog veel meer zaken de revue, en 't wel en wee van iedereen. Af en toe werd 't ook wel wat rustiger in de groep, maar toen we Stedum achter ons hadden gelaten, attendeerde Bert ons op zijn 'nieuw optrekje', waar we tzt een LB-clubgebouw van kunnen maken. We gaan de naam dan wel veranderen in LS (Loopgroep Stedum) haha. In de schuur van die boerderij schijnen volgens Bert allerlei spannende dingen plaats te kunnen vinden, maar ik laat 't aan de lezer over om daar over te fantaseren.
Uiteraard kwamen we nog overal buizerds en reigers tegen. Bij Boerdam, ging de grootste helft rechtdoor (Petra, Piet, HenkS, Bertje) maar uiteindelijk kreeg de kleinste helft (Sabina, Mente en 007) zijn zin en die route is toch uiteindelijk veeeel mooier nl door de weilanden, met een 'koek-stop' (waar de koek plotseling vandaan getoverd werd weet ik niet meer); daarna weer terug naar de CP.
Op goed geluk was 't toch precies 20km, niet op mijn Garmin, want die had ik onderweg te lang stopgezet.
Voor mij restte  nog een laatste etappe naar huis.
't Was een heerlijke duurloop, met weer een berg wasgoed, en de tijd vliegt voorbij zo met zijn allen.
Tot volgende keer! 't Was weer super gezellig!

Groetjes,
Peter (007)Duurloop vanaf Haren voor Artsen Zonder Grenzen georganiseerd door Runploug Garrelsweer, 16 febr

Vandaag hadden Tom en ik een duurloop van 27 km op het program.
Nou was er ook een 25 km loop van de Runploug Garrelsweer voor Artsen Zonder Grenzen. Wij er ook heen met Bart en Ger.
Peter was er ook dus waren er 5 man van de Loopgroep Bedum.
De start was vanaf het Beatrixoord in Haren. Bart was naar het Beatrixoord gelopen om zo aan zijn km te komen.
Tom zag ook nog een bekende, maar volgens mij kent iedereen tom uit Bedum.
De Runploug had het goed voor elkaar en om 10 uur vertrokken we.
Bar, Ger en Peter in de 6 min groep als ik het goed heb (5:45 dus).
Tom en ik in de 6:15 groep. Via waterhuizen, Engelbert, Middelbert, via het Winschotendiep terug naar Haren, dat was de route vandaag.
Nadat we vertrokken zijn zien we de wijnstruiken van Haren. De eerste stop na 5 km is ook gelijk de mooiste.
Links de waterpost aan de overkant de parenclub. De posten zijn goed ingedeeld van allerlei drinken koek en banaan.
Het is mooie route en de dames lopen mooi op tempo, rond de 6:14. Het is zeker ontspannen en de km lopen we zo weg.
Het is ook gezellig in onze groep en we praten wat met elkaar. We waren met 8 collega lopers, 2 pacers van de Runploug.
Na 25 km zijn wij er maar Tom en ik besluiten om er nog 2 km bij te doen dus hebben we dat gedaan.
Daarna een lekker bakje soep en heerlijke broodjes.Ik denk namens ons allemaal: Runploug Garrelsweer had het heel goed voor elkaar.
Bij deze wil ik iedereen bedanken van de Runploug want het was heel goed verzorgd.
16 maart is de volgende ook weer voor Artsen zonder grenzen.
Dan in Garrelsweer en je kan dan 25 of 30 km lopen.
 
Michel

HIER staat de route en HIER de foto's.
De foto's van Herman Rinket van 16 febr staan HIER.Hoornseplas, Glimmen, Eelde, Paterswolde en 'n lekke schoen..9 febr.

Verslagjes van Sabina en Peter

Sabina:
Ik begrijp dat Peter zijn verslag onderweg is, die van mij danst al op papier. Ik was even vergeten hoe super leuk het is om mee te mogen doen met die trainingslopen.
De eerste keer sinds” 19oo..langgeleden?”
Het weer was Utopia , sneeuw bedekte paden en in de loop van de rollende kilometers de zon. Geweldig.
Stiekem zag ik er erg tegen op, gezien de afstand..20 was ook wel genoeg.
Maar je weet gewoon dat je mee gaat. Ontzettend veel lopers, oude bekenden ..kopje koffie vooraf.
En dan ingedeeld op snelheid je weg vervolgen.
Het was groots, en na 5 km al de eerste stop ..voelt al een verwennerij.
Mensen die er speciaal voor ons staan met bouillon, sportdank, thee ,ontbijtkoek en banaan.
Verder vooruit zie je de iets snellere groep gaan ,Tom en Michel hobbelen daarmee.
En een hele snelle duurloop voor Eric.
Bert, Peter en ik voor de 6.30, mooi tempo.
Wat is het genieten, babbeltje hier, babbeltje daar .Zo loop er een man die voor zijn eerste marathon gaat, en een loophistorie van anderhalf jaar!!
Hij krijgt het zwaar, ik ook trouwens.
Ontspannen, en vanaf de 15 km voor in de groep lopen. Dat is beter voor “tussen mijn oren”,
En dan een onverwachte rustpauze ..haha ..moet er wel om lachen ..glas halfvol.. heb een spijkertje rechtop in mijn schoen.

Acuut stop ik, met mij 2 tempomakers en mijn loopmaatjes.
Allemaal een beetje geschrokken en bezorgd, het loopt goed af.. zo beleef je nog eens wat toch?
Het kleine groepje legt de laatste dik 2 km’s af, we komen blij binnen .. een soepje, fles sportdrank een kop koffie..
Het was top, organisatie bedankt.
Een echte aanrader voor de meeste lopers denk ik.

Mooi man..
Sabina

Peter:
Ach ja, ik had ook beloofd een verslagje te maken, maar om 11:34u danste het verslagje van Sabina al in mijn mailbox. Deze Road to Rotterdam was eindelijk weer eens DE gelegenheid om een keer weer eens een langere afstand te trainen. Laatste training van meer dan 24km was de laatste lange duurloop voor de Berenloop, 20 okt.... Daarna niet zo veel zin meer in lange duurlopen, maximaal 15 à 16km en dat is voor degenen die mij 'n beetje kennen weten dat dat niet zo heel veel is. Maar vorig jaar ook wel erg veel gelopen, dus ff wat gas terug is ook niet verkeerd.
Van te voren de route alvast in mijn Garmin geladen, prima service van de organsatie. Die organisatie heeft 't trouwens prima voor elkaar. Met 138 deelnemers en 1000 pacers, haha, een mooi clubgebouw, met prima catering - koffie, soep, AA-drink, weer koffie en onderweg: thee, bouilllion, banaan, koek, sportdrank en ook gewoon water lijkt 't wel een feestje i.p.v. een duurloop.
Zo willen we elke week wel een duurloop doen!
De kilometervreters van de laatste weken zijn er allemaal: Erik (5min/km), Bart, Michel, Tom (6.15min/km), Sabina, Bert en deze auteur (6.30min/km). 't Ging mij om de duur en wilde ook voldoende tijd hebben om na 't maken van een foto 't gat weer dicht te kunnen lopen.
Want 't was vandaag erg fotogeniek weer - met prachtiig sneeuw op sommige paden, soms wat glad, meer we hebben in onze groep gelukkig geen valpartijen mee gemaakt. We moest er op 22 km even een bandenwipper gebruikt worden om de Asics van Sabina te ontdoen van een spijker van 2 cm... een lekke schoen dus! Super dat die EHBO-ploeg in de buurt was!
De rest staat al in het verslagje van Sabina. Je moet 't voor de rest maar met de foto's doen om te zien wat je mist als je op zo'n mooie zaterdag niet met zo'n georganiseerde duurloop mee gaat.

O ja, volgende week zaterdag 16 febr kun je 10u een 25km doen met start bij BEA sportcomplex in Haren, georganiseerd door Runploug Garrelweer t.b.v. Artsen zonder Grenzen. Zie HIER voor meer info. Op 16 maart trouwens een 25 of 30km.

Mijn Garmin route incl de stop na 22km staat HIER.
En ja, ik sta ook op de foto!

Groetjes, Peter


Madijk en door de polder richting Peizermaden 19 jan.

Zaterdag 19 januari was de eerste trainingsloop van 20km georganiseerd door Groningen Atletiek.
Iedereen die in voorbereiding is voor een marathon of een ander loopje kan hieraan deelnemen.
Niet de  toppers maar juist de recreatieve lopers kunnen hier georganiseerd met hulp van tempomakers  het juiste tempo lopen.
Of je nu gaat voor een tijd van onder de drie uur of boven de vier uur,  ervaren lopers geven het juiste trainingstempo aan.  Ook als je niet traint voor een marathon zijn deze duurloopjes een goede aanvulling voor je conditie.
Vandaag gaven Vanessa, Edward, Eric, Ger, Tom, Philip, Heino en Bart acte de préséance.  
Om tien uur begon de snelste groep(5min/km) aan de 20 km. lange duurloop. Hierna de volgende groep van 5.15min/km oplopende tot 6.30m/km.
Via de atletiekbaan werd een kleinstukje stadspark meegenomen en werd richting Peize gelopen. Dat het koud was  werd duidelijk doordat het AA-drankje dat we kregen zo koud was dat er een beetje ijs in zat.
Gelukkig was er ook warme bouillon en thee. Ook was er koek en waren er stukjes banaan. Elke 5 km. was er een drinkpost waardoor we niets te kort kwamen.  Via de Peizermaden liepen we weer terug richting kantine van Groningen Atletiek. Voordat je het weet ben je weer terug omdat er veel gepraat wordt en ervaringen worden uitgewisseld. Bij terugkomst is er voor iedereen een bakkie soep en een flesje AA drank. Hierna nog even douchen en weer richting huis. Rest mij nog Groningen atletiek, tempomakers en de andere vrijwilligers te bedanken voor weer een lekker duurloopje, en wat mij betreft graag tot de volgende keer. Dan gaan we naar de 25 km.

P.S. Heino, ik ben blij dat je er weer bij bent.

Groeten Bart.
 
Laatst aangepast op zondag 24 maart 2013 11:51
 
22e Stadsparklopen, Groningen, 17 maart en 17 februari 2013
Geschreven door Michel,Piety en Menno   

Stadsparkloop17maart2013
Foto: van MijnAlbum.nl - fotograaf Toli Schanssema, met dank, 17 maart '13
Groningen Atletiek organiseert al jaren de Stadsparklopen. Dit jaar voor de 22e keer, elke keer de 3e zondag van de maand nov t/m maart.
17 februari: de verslagjes van Menno, Piety en Michel.
17 maart: verslagje van Michel.
Uitslagen worden niet gegeven, want 't zijn uiteindelijk trainingsloopjes.


Michel:

Vandaag niet veel LBers aan de start bij de Stadsparkloop: Kees, Tom en Michel.
Voor mij zelf is het een bij komen van Garrelsweer. waar ik het zwaar had.
De eerste kilometers in het Stadspark zijn ook weer zwaar de benen willen niet zo maar. Na 3 km kom ik weer in mijn tempo. Door regen, hagel en natte sneeuw doen Tom en ik de 10 km. Het gaat weer lekker. Na de 10 km een lekker bakje thee. we krijgen deze keer een sjaal en een paar pennen.
En het was weer gezellig met Tom. Weer een trainingsweek voorbij. Hamburg komt steeds dichterbij.
 
Michel


Menno:
Ik las net twee verslagjes van de Stadsparkloop van gisteren. Ik ben ook geweest. Het was ideaal weer en het is altijd een prima en leuke trainingsloop. Ik wil de halve marathon van Haren doen en drie weken vantevoren even kijken of de vorm er een beetje is. Ik had 1 uur 3 minuten over 16 km (dezelfde tijd als in november vorig jaar) en heb lekker ontspannen gelopen. Ik ga in Haren toch maar even kijken of aan dat clubrecord 55+ van Harry nog iets te doen valt voordat ik 60 ben. Want dan lukt het natuurlijk niet meer.
 
Groeten,
Menno

Michel:
Al loop ik al jaren bij de loopgroep en nooit hebt ik de stadsparkloop gedaan. Dus zaterdag de afspraak gemaakt met Tom om toch eens die richting op te gaan.

Tom loopt hem al jaren samen met zijn buurvrouw. Het was lekker loop weer jammer dat er geen zonnetje bij was.
In een lekker ontspannen sfeertje kan je rondjes lopen. ik hebt gekozen om totaal 10 km te lopen op uitloop tempo. Er waren een aantal clubgenoten ook op deze loop afgekomen.
Het was ontzettend leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Je ziet mensen lopen van jong tot oud.
En ik denkt dat deze loop zo leuk maakt om mee te doen. We kregen na de loop nog een leuk tasje om je spullen in te doen, handig tijdens de marathon .
 
Michel

Piety:
Klein verslagje. Samen met Kees en David naar de Stadsparkloop. Daar zagen we ook Sander en zijn vader, Henk Huitsing, Henk Damminga, Michel Mooiman en nog een LBer waarvan ik de naam niet weet. Dus de LGB was goed vertegenwoordigd deze zondagochtend. Voor mij de eerste keer hier dus ik liet me verrassen. Ik ging voor de 7km als trainingsloopje. Mooi parcours, lekker in de natuur, even om de kinderboerderij heen en aan het eind vd ronde nog een 'heuveltraining' en dan weer opnieuw voor de volgende ronde, samen met Henk H en Kees op pad gegaan en lekker de 7km afgelegd, Kees zette nog even de sokken erin voor nog een rondje. Henk en ik gingen vast aan de thee. Sander was alweer onderweg naar Bedum. Even later druppelden de andere LB-ers die 10km hadden gedaan weer binnen. Nog een kop koffie en weer op naar huis. Ik vond het leuk en voor herhaling vatbaar.

Piety
Reacties (4) Geen reacties meer mogelijk
1 maandag 18 februari 2013 22:43
Harry Rutgers
Beste Menno,voor jou gaat de tijd dringen om een club record te lopen bij de 55+.
Ik hoop dat het in Haren gaat lukken SMILEYS_EVILIk heb nog een paar jaartjes om het weer van je af te pakken. SMILEYS_VERY_HAPPY

groeten Harry
2 dinsdag 19 februari 2013 22:38
Menno Fritsma
Hallo Harry, dan wens ik jou op mijn beurt veel succes toe om het clubrecord weer van mij over te nemen! Oh, maar ik loop nu geloof ik wat op de zaken vooruit.

Groeten van Menno
3 zaterdag 23 februari 2013 10:43
Edward
Beste Menno en Harry,
Doen jullie wel een beetje rustig aan zodat er straks, als jullie gepensioneerd zijn, ook nog wat voor mij te halen is?
4 zondag 24 februari 2013 22:48
Menno Fritsma
Beste Edward,
We laten wat minder gangbare afstanden en freaky afstanden, zoals de marathon, voor jou liggen. Hoewel, laat ik voor mijzelf praten. Misschien denkt Harry er heel anders over.
Groeten van Menno
 


© 2000-2018  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst