Trainings(foto)verslagen 2014
Verslagje extra heuveltrainingen: 24/31 aug, 7/14/21/28 sept, 5/12 okt 2014
Geschreven door Peter, Nico, Sabina   

Van heuveltrainingen word je nog sterker, 't is goed voor je looptechniek en -coördinatie, kortom eigenlijk zijn de heuveltrainingen voor alle LB'ers goed voor welk nivo dan ook! 't Is dan wel geen officiële LB-training, maar doe er je voordeel mee!

De traditionele pizza-avond was op zaterdagavond 25 oktober vanaf 17.30 uur in de pizzeria: Mangia e Bevi, Emmalaan 30 in Bedum. Foto's staan HIER

8e (en laatste) heuveltraining 12 oktober, Kardinge


12okt2014
Foto: Peter; het is wel duidelijk wie de bete volleyballer zou kunnen zijn!

Vandaag 12 LBers op de heuveltraining.
HIER staan alle foto's

De laatste heuveltraining....helaas.... en Nico maakt zijn statistiek op. Totaal 8 heuveltrainingen.
Totaal 31 verschillende gezichten. Dit jaar deelnemers uit alle groepen. 4 LBers hebben alle trainingen gevolgd, 3 personen 7 en 3: 6 maal.
Wat was 't elke week weer genieten: niet alleen van 't mooie weer, maar vooral van de gezelligheid, het bikkelen, voelen dat je sterker wordt, de schitterende en gevarieerde oefeningen - we kunnen de trainers daar niet genoeg voor bedanken - en elke keer de after party, zonder uitzondering.
En ook zonder uitzondering: trainingsfoto's (van Bart, Peter e.a.) en enkele filmpjes, waarvan er één (DEZE) zelfs RTV-Noord gehaald heeft.
En let maar op: het gaat zijn vruchten afwerpen. Enkele PR's zijn al verbeterd, en er volgen er nog meer (Rieta: die 2:20:26 gaat er aan op Terschelling, je bent in topconditie en je duurlopen gaan ook goed, nu heel blijven!).
Op 25 oktober gaan we de trainers nog eens bedanken voor hun inspanning. Altijd leuk!
De meesten kijken al weer uit naar een vervolg, want ze weten anders niet wat ze moeten doen op de zondagochtend.
Dat worden weer zondagduurloopjes? Wie weet!
Vandaag had PeterP weer een aantal prachtige 'vaartspel'-oefeningen uitgedacht, heuvel op en af, 7 min afwisselend stijgen en dalen, keren en wenden. lange interval en korte, afhankelijk van je 'gooi'. Heerlijk. Ook als herstel na een duurloop (PeterH) of midden in een duurloop (Ger).
De afterparty werd verzorgd door Sabina/Erna (drank) en Bert/Janny (happen). Bedankt!
't Was genieten, voor mij acht zondagen lang.

Groet, Peter

7e heuveltraining 5 oktober, Noorderplantsoen


5okt2014
Foto: Bart, Die nieuwe trap!

Vandaag 13 LBers op de heuveltraining.
HIER staan alle foto's en HIER als slideshow en HIER staat ook nog 'n kort filmpje

Deze heuveltraining was anders dan alle andere. Dat kwam natuurlijk (ook) doordat 't voor het eerst niet zonnig en droog was. Gelukkig viel 't weer achteraf erg mee. En weer een nieuw gezicht in deze serie: Ger. Nico had weer een keur aan oefeningen voorbereid. Soms lijkt het wel of niemand luistert, maar niets is minder waar. LBers kunnen goed muliti-tasken en kunnen dus luisteren en kwebbelen tegelijkertijd, haha. Hij wist ons (hoe is het mogelijk) weer een nieuwe trap bij het Noorderplantsoen voor te schotelen, zie de foto's. Uiteraard weer een oefening op heuvel 1 en 2 (degene er al meer zijn geweest weten zo langzamerhand welke heuvels dat zijn). Dit keer als 'toetje' de 4 heuvels achter elkaar, oei, oei. Dat was 't dacht iedereen, maar nee hoor, Nico had ook nog een extra verassing: een achtje op heuvel 4, met 2 trappen en afdalingen. Inmiddels was deze auteur aan het eind van zijn latijn en ging richting auto. Ook omdat hij natuurlijk zijn aandeel in de catering wilde presenteren. Nadat iedereen tijdens deze catering alles had kunnen verwerken, gingen we weer met nieuwe ervaringen naar huis. Nico bedankt voor de training en PeterH voor de catering.
Volgende week (helaas) de laatste heuveltraining in deze serie bij Kardinge.

Groet, Peter
{moshide hidden Eerdere berichtjes staan hier >>>|verberg... >>>}6e heuveltraining 28 september, Noorderplantsoen


21sept2014-2
Foto: Aaldrik Bakker, met dank; KLIK op foto voor vergroting.
9 LBers en 2 gasten op de heuveltraining.
HIER staan alle foto'sen HIER als slideshow

De benenwagen vertrok solo uit Zuidwolde. Die kwam wel heel veel Tocht-om-de-Noord wandelaars tegen (incl Eddy Buisman).
Wat minder LBers dan andere keren op deze training. Maar wel weer 3 nieuwe gezichten. De reden hiervoor is eenvoudig: Thesinge de dag er voor, 3 personen naar Gasselte en de Berlijn-Marathon op TV. Degenen die er wel waren (incl twee gasten van de fam Wedema, leuk!) kregen van Nico een prima gevarieerde training. Dat is op de foto's wel te zien.
Het slingeren langs de pionen was wel heel bijzonder. Uiteraard werden de nodige heuvels bedwongen incl een parcours van 3 heuvels achter elkaar. Een aantal begaven zich nog aan de boot-camp hulpmiddelen.
Na afloop smaakte de koffie/the van Nico en de koeken etc van Marike prima.
Dit was al weer de 6e zonnige heuveltraining, het kan niet op. Nog twee te gaan: op 5 en 12 oktober.
Voor de traditionele pizza-avond lijkt
zaterdagavond 25 oktober de beste optie. Dus reserveer die maar alvast in de agenda.
Nadere mededelingen daarover komen nog.


5e heuveltraining 21 september, Noorderplantsoen

21sept2014
Foto: Peter.
Maar liefst 23 LBers op de heuveltraining: een record.

HIER staan alle foto's (incl die van Bart) en HIER een filmpje

Deze zondagheuveltraining was weer razend leuk. De groep groeit.. En niet alleen in prestaties, maar vooral ook in groepsgrootte,
Ik was er vandaag extra vroeg uit, vandaag was Sab voor de catering. Dus twee kannen koffie op de vroege morgen gezet.
En de eerste training was er taart, dus een meelkoekje kan niet meer haha, Lianne en Anton hadden ons toen verrast.
Ik had er plezier in iets uit te zoeken, stroopkoeken, gevulde koeken en chocolade cake is het geworden.
De after training.. DAAR doen we het voor!!
De training, Ik vind het geweldig, lekker bek op stuur en je best doen, Je EIGEN best doen, alles is goed dus, je loopt je eigen training binnen de groep. En die groep is groots ,enthousiast  en superleuk bezig, Vandaag weer nieuwe koppies, tja.. komt dat door die verhalen, of door die foto’s.. of die catering?? Alles een beetje denk ik, Henk glom al voor de training, ach ja, en dat werkt aanstekelijk.
Als jonge honden de bult op, wat indianen geschreeuw van Bart geloof ik, bikkelen omhoog en denderen omlaag.
Voor mij hoeft dit nooit meer te stoppen, bedacht vanmorgen stiekem dat we al ver gevorderd zijn in het aantal heuveltrainingen, beetje jammer vind ik dat.
Tot nu toe alleen maar mooi weer gehad, zo ook vandaag. Wel waren de voorspellingen anders dan afgelopen dagen, toch menigeen in een hemdje. Ach en als je aan het bruisen bent word je zo warm, tempo 1,2 en 3 omhoog rondje dribbelen en opnieuw. Op naar de volgende uitdaging.
En dan..en dan is er koffie.. meer!
Henk bedankt voor de training vandaag.

T’was weer mooi vandoag!!!!!!!

Sabina

Sabina en Rieta bedankt voor de after party! En Henk voor de leuke training!

{moshide hidden Eerdere berichtjes staan hier >>>|verberg... >>>}

4e heuveltraining 14 september, Noorderplantsoen


14sept2014
Foto: PeterH, hier staan alle foto's van Bart en Peter
De vierde heuveltraining is alweer achter de rug.  Mede door het prachtige nazomerweer was er grote groep (18 personen) die met de training meedeed, deze keer onder leiding van Nico. Iedereen had hard gewerkt, want de shirtjes waren vies, maar misschien kwam dat ook wel door de fietsbanden die Nico had meegebracht voor de oefeningen.  Ook vandaag waren er weer verschillende andere groepen aan het trainen, maar het is niet duidelijk of die ook allemaal voor de heuvels komen. Nico wilde de grootste heuvel voor een volgende keer  bewaren, maar daar was de groep het niet mee eens. Hoewel er al tien minuten langer was getraind dan vorige week, moest die grote heuvel nog twee keer worden “meegenomen”.
Daarna was er koffie met koeken, deze keer verzorgd door Rieta, HenkS en PeterH. Bedankt! Iedereen kon weer tevreden naar huis, al of niet lopend.

groeten, Nico

Een filmpje staat HIER

3e Heuveltraining 7 september, Noorderplantsoen

7sept2014
Foto: Peter Pettinga. Alle foto's staan HIER
Vandaag de eerste van een serie in het Noorderplantsoen met 16 enthousiaste LBers. Alle tentjes van de Noorderzon zijn keurig opgeruimd, op een 2 euro munt na. PeterP had ons bang gemaakt met een pittig parcours. De doorgewinterde heuveltrainers maak je daar natuurlijk niet bang mee, maar sommige nieuwkomers hielden hun hart vast. Je kunt in het Noorderplantsoen super trainen. Dat dachten de vele andere groepjes ook. Op het laatst waren zeker 5 groepjes actief. In ieder geval keken sommige heren hun ogen uit...
Peter had diverse parcoursjes uitgezet, met trappen, versnellingen, snelle afdalingen, bochtenwerk, afdalingen. Voor elk wat wils. Tussendoor maakte hij ook nog wat foto's en een filmpje. Kun je (eindelijk) zien, hoe je looptechniek er uit ziet.

De foto's staan HIER en het fimpje kun je HIER vinden. En dat alles gemaakt met een Kodakje uit New York...

Na afloop was er de gebruikelijke 'koek en zopie'. Bedankt Thom en Bart.
En PeterP uiteraard bedankt voor de prima training!


2e Heuveltraining 31 augustus, Kardinge


31aug2014
Foto: Peter
Opnieuw twee nieuwe gezichten op de heuveltraining: Erna en Rieta. Welkom! Jullie zullen er geen spijt van krijgen.
Het zou wel eens een natte editie kunnen worden, maar gelukkig houden de weersgoden zich nog rustig. Vandaag concentreren we ons helemaal op de Kardinge Bult. Van alle kanten wordt deze bult aangevallen: via de toeloop, de trappen, een estafetteloop en op het laatst met een echt 'vaartspel'. Extra pittig, maar schitterend om te doen. Omdat het zo inspannend was (en omdat de regen en onweer er aan kwam) iets korter dan anders, maar met een 'afterparty'. Bedankt Larissa en Carla!
De foto's gemaakt door Sabina en Peter staan HIER op Picasa

1e Heuveltraining 24 augustus, Kardinge

Heuvels24aug
Foto: HenkS
18 LBers genoten van de training van HenkS en PeterP. Van deze training is nu nog alleen een fotorapportage beschikbaar. De 62 foto's gemaakt door HenkS, Larissa en Peter staan HIER op Picasa.
Een echt verslagje komt vast en zeker nog wel (anders maakt 'Frits' wel een verslagje.........).
Uiteraard worden Anton&Lianne bedankt voor gebak en Jan&Evelyn voor de koffie/thee na afloop.
't Was weer reuze inspannend en gezellig. Bedankt allemaal!


HIER kun je de verslaggeving vinden van 2013.

 
Walk for Life, Groningen, 10 mei 2014
Geschreven door Peter   
Hardlopen voor het goede doel!

walkforlife2014
Foto: Irene Mooiman

Aan de trimloop 'Walk for Life' namen drie LBers deel. Geen wedstrijd dus ook geen exacte uitslagen.
Alles ten bate van de Kanker Research Fonds, hetzelfde doel waarvoor ook de Winterloop georganiseerd wordt.
De start werd ruim 20min vertraagd doordat de fakkel nog niet gearriveerd was. Het startschot werd gegeven door 'de Gewonde militair'.
In alle rust konden Ger en Peter hun trainingsvorderingen checken. Peter ging (zoals gewoonlijk) te snel van start.
Daardoor werd hij na 6km achterhaald door het duo Ger/Bert (Bolhuis). Hij kon hen vervolgens op het eind niet meer bijhouden.
Op de 10km werd ruim 46 (Ger) en 47  (Peter) min geklokt. Dat kan sneller, maar niet gek voor deze trimloop die 10,8km lang was.
Michel liep met zijn schoonzus Bea de 4 EM. Lees zijn verslagje hieronder.


Vandaag staat de 'Walk for Life' op het programma. Samen met mijn schoonzus Bea lopen we de 4 mijl.
Jammer dat het bewolkt is en hard waait. Op laatst van de race regen.
Toch een hoop mensen die op dit goede doel af gekomen zijn.
Peter en Ger zijn ook op de loop afgekomen.
Ik loop samen met Bea en we proberen Bea haar tijd aan te scherpen. Haar pr staat op 47 min op de 4 mijl .
Mooie loop rond het Hoornse meer. Onder weg moedig ik Bea aan. En we komen in 41min en 26 sec binnen .
Dus een dikke verbetering van haar pr. Maar eigelijk draait deze loop om het goede doel.
Dat we allemaal lopen t.b.v. de Kanker Research Fonds.
Voor diegene die overleden zijn of mensen die het hebben en de familie er van. Die het ook moeilijk hebben .
Volgend jaar doe ik zeker mee aan de 'Walk of Life'
 
Michel
Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 11 mei 2014 11:40
Bea bazuin
Het was een hele leuke loop en het was voor een heel goed doel.!Superblij dat het zo goed ging ,met dank aan zwager Michel.
Volgend jaar doe ik zeker weer mee!!!!! SMILEYS_VERY_HAPPY
 
Verslagjes trainingslopen
Geschreven door Michel, PeterP, PeterH, Sabina en Erik   

DuurloopGarrelsweer1maart2014
Foto: duurloop 1 maart bij Eenum, Peter. KLIK voor vergroting


De LBers die gekozen hebben voor een voorjaar(ultra)marathon gaan zich vanaf nu serieus voorbereiden. Eén van de mogelijkheden is om deel te nemen aan de georganiseerde trainingslopen. Op de website staat een overzicht.

Er zijn verslagjes van 15 maart (Michel), 1 maart (PeterP en Michel), 22 februari (PeterH), 8 februari (Sabina) en 25 januari (Erik).

DvhN - Weekend in beeld:
- Eenum / Garrelsweer, 3 maart
- Road to Rotterdam, 24 februari

Noorderkrant.nl:
- Eenum / Garrelsweer

Noorderkrant:
- Garrelsweer

Foto's:
- Foto's 15 maart van Peter
- Foto's 1 maart van Herman Rinket
- Foto's 1 maart vanaf Garrelsweer van Peter
- Foto's 22 februari van Herman Rinket
- Foto's 22 februari van Peter

- Foto's 8 februari van Herman Rinket
- Foto's R2R 25 januari van Herman RinketVerslagje de trainings/duurloop naar Leek, 15 maart


5-3-14 staat op het program 32 km. Samen met Thom en Bart. Ja Bart is weer op de weg terug. Klasse Bart!
We lopen de 30 km rtr loop rondje Leekstermeer.
Er zijn deze editie ook weer wat LBers op komen dagen.
Carla, Peter, Edward en David die sinds vorige week de smaak te pakken heeft en zich waagt aan de lange duurloop van 30 km.
En natuurlijk Carla die op weg is naar Rotterdam. Ik zelf en Thom lopen alvast een paar rondjes in zodat we op de 32 komen.
Maar het ga zo lekker dus lopen we 3.6 km in.
En dan Peter die zich ineens in schreef bij de 6 min groep. Gewapend met zijn fototoestel.
O jee waar moest ik aan denken.... Bij 5 km stapt Bart in. Die wil eerst 25 km proberen.
En zo gaan we richting het Leekstermeer.
Maar eerst moet Michel op de foto met een van de bekendste boerderij van Groningen.
R2R 15maart Michel
KLIK voor vergroting
De wind is de eerst 13 km tegen maar het uitzicht vergoed een hoop.
Onderweg de verzorgingsposten om de 5 km altijd goed verzorgd.
En de pacers lopen een mooi tempo en Lucy fietst er gezellig bij.
Het is volop genieten en na bijna 3 uur komen we terug bij de Groningen Atletiek, waar een heerlijk soep en een frisje klaar staat.
Thom die heeft het goed gedaan ook Bart natuurlijk super jongens.
Peter ziet er ook nog fris uit. Maar ik voel hem een beetje in mijn bovenbenen.
Carla komt ook goed binnen en die David verlegt zijn maximale afstand zo van 22 naar 30km!! Iedereen is tevreden.
Ik zelf hebt er 34 km op zitten en het ging goed.
Groningen Atletiek bedankt voor alles: het was top verzorgd.
 
Michel

HIER is de Garmin-route van Peter

Verslagjes van de trainings/duurloop vanaf Garrelsweer, 1 maart


Verslagjes van PeterP en Michel

PeterP:
Uiteindelijk vrijdagavond besloten om de lange duurloop van Garrelsweer eens mee te pikken. Daarvoor moest er nog wel het een en ander geregeld worden. Zo had ik nogal wat afspraken staan voor deze ochtend: Kantinedienst bij de vv Grijpskerk, waar ik dan ’s middags nog wel met 4e elftal mocht mee voetballen omdat ze daar eens weer te weinig spelers hadden. Op zich help ik ze graag, maar meters maken richting de marathon van Rotterdam heeft de prioriteit.

Ook kon ik Henk Schuitema nog assisteren met de clinic op zaterdagochtend, maar na 2 weken 6 dagen werken had ik door de week weinig kilometers gemaakt en moest dan nu toch echt weer eens een rustige ronde maken van 30km. Bovendien zou het op zondag ook niet echt lukken. Een ander probleem was dat ik geen auto tot mijn beschikking had deze zaterdag, want de rest van de familie was een dagje naar Utrecht. Gelukkig kon ik wat regelen.

Ik hoopte dat ik niet weer opnieuw last zou krijgen van mijn merkwaardige teenblessure tijdens deze route. Bij langere duurlopen krijg ik op den duur last van mijn grote teen. Verder ben ik wel fit, maar ik mis toch een dikke week voorbereiding door extra rust te hebben gepakt i.v.m. die pijntjes van de teen. Ik had graag tussendoor nog wat interval mee willen pikken richting de Halve van Haren. In Haren zou ik graag mijn p.r. willen aanscherpen, maar nu durf ik er toch nog niet op weg. Ik voel dat ik nog wat snelheid mis. De echte piek moet bovendien in april zijn.

Kees Kuipers een loopmaat uit Niezijl waarmee ik ook naar de Marathon van Rotterdam ga, kon mij gelukkig oppikken van huis. Volgens mij was Kees ooit ook nog eens benaderd door de loopgroep van Garrelsweer om een groep de hazen. Ik vroeg hem een beetje uit de grap of hij de route wel goed had bestudeerd. Aangekomen in Garrelsweer zie ik Peter van der Hulst al lopen op de parkeerplaats. Als wij ons willen inschrijven worden we ook gelijk gebombardeerd tot pacers van de 5:30 groep, op zich geen probleem, maar waar moet ik langs? Gelukkig zijn er in deze groep nog 2 pacers uit de Runploug van Garrelsweer, dit kan niet fout gaan.

Ook Ger, Michel, Tom en Gerald zijn inmiddels gespot. “De Bedumers” lopen allen in de groep van 6:00 (deels 5:45 dus) minuten, net als Peter die zich al even goed had warm gelopen. We vertrekken geheel volgens schema rond 10.00 uur voor onze 30 kilometers. Kees en ik besluiten om eerst maar achterin de groep te gaan lopen, zo kunnen wij het verkeer beter in de gaten houden en de eventuele lossers opvangen. We starten. Na nog geen 3 minuten gelopen te hebben hoor ik de mooie stemmen van “De Bedumers” .”Ho ho, ho rechts rechts”. Het is ons met 4 pacers binnen 3 minuten gelukt om al verkeerd te lopen, de eerste afslag al gemist. We keren weer om en gaan het groepje “Bedumers” weer rustig na veel hilariteit voorbij.

Ik loop in een gebied waar ik eigenlijk bijna niet kom en al helemaal niet loop. Ooit heb ik wel eens meegedaan in Garrelsweer met een wedstrijd over 10,5 km. Verder ook wel eens in Loppersum gelopen met de 10 km aldaar. Maar nu kom ik vooral in plaatsjes waarvan ik mij afvraag of ik er überhaupt wel eens doorheen gereden ben. Het is een prachtige route via Loppersum, Westeremden, Stedum, opnieuw Loppersum, waar we de “Bedumers” tegemoet lopen. “De Bedumers?” Oh nee hè. Ik dacht al, wat zijn de eerste 2 pacers toch aan het overleggen voorin. We waren inderdaad opnieuw fout gelopen en krijgen deze kilometers cadeau. Zo zijn de eerste 2 groepen eventjes weer opnieuw samen gesmolten tot 1 groep. Vier pacers blijkt voor deze groep toch nog niet genoeg.

Ik geniet vooral van de route en de mooie kerkjes waar we langs lopen. Van mijn teen heb ik gelukkig de gehele route geen last. De route gaat verder langs Zeerijp, Eenum (van der Hulst heeft de krant weer gehaald met de foto van de Kerk van Eenum) en Wirdum. Prachtige oude dorpjes met kerken en kerkjes op wierden. De laatste kilometers gaan zoals gebruikelijk met deze loopjes weer iets sneller. We komen weer in Garrelsweer na 3 uur en 2 minuten en hebben er dan precies 32km op zitten. Dat hebben die andere groepen niet gehaald denk ik!

We laten ons de soep goed smaken en krijgen er zelfs ook nog melk en een broodje bij. Keurig geregeld door deze runploug! Waar een klein dorp groot in kan zijn.
Nu op naar Haren. Aan de weersomstandigheden zal het niet liggen daar. Korte broeken weer, terwijl het er vorig jaar nog zo koud was in die regen. De 2e test voor mezelf richting de hele van Rotterdam. De eerste test was ruim voldoende in Schoorl. Ik wens iedereen die mee doet in Haren of waar dan ook dit weekend veel succes. Geniet van het mooie weer.

Peter P (ik zet in op 1.25,00)

Michel:
Met een groot aantal lbers. Peter die we tegen kwamen toen we er heen reden. We staken ons hand op. Heeft Peter ons wel gezien? Gerald, Tom Ger,PeterH en PeterP die deden mee namens de loopgroep. De Runploug Garrelsweer houdt sinds een aantal jaren een goed georganiseerde duurloopje van 25 en 30 km. Een schitterende loop! Door de dorpen en omgeving van Garrelsweer: Loppersum, Westeremden, Stedum, Zeerijp, Eenum, Wirdum (ja, mijn aardrijkskunde is prima!). Om de 5 km verzorging. Ik zelf loop samen met Tom 6 min en we lopen de 30 km. Het eerste gedeelte lopen we in de regen. Maar later wordt het droog. En gelukkig geen wind vandaag. Dat was de laatste weken wel anders .voor mijn en Tom is het een aanloop naar de Diever marathon en dan loopt zo training wel lekker. Na 3 uur zijn we weer terug in het dorpshuis, waar voor ons een goed gevulde soep staat klaar en heerlijke broodjes en melk. Nadat we dat op hebben krijgen we nog een 2e kommetje soep. Het is zeer goed verzorgd door de loopgroep Garrelsweer.
Nadat we iedereen bedankt hebben gaan we voldaan naar huis.
Bij deze iedereen bedankt van de loopgroep Garrelsweer en ieder die mee geholpen hebt.
Heel veel succes allemaal.
 
Michel

Garmin Route van PeterH (om een of andere reden registreert Garmin Connect nu bruto tijden).Verslagje 2e R2R trainingsloop 22 febr

De eerste twee georganiseerde trainingslopen heb ik aan mijn neus voorbij laten gaan. Nu moest het er maar eens van komen. Deze trainingsloop gaat ten zuiden van de stad, altijd leuk, grotendeels bekend terrein, maar ook weer niet: zo vaak loop ik niet in die omgeving. Op tijd naar de atletiekbaan. Ik ben volgens mij de eerste die zich inschrijft om 9:10u.
De bedoeling is eerst een eigen rondje van 5 à 6m en dan aansluiten bij de trainingsloop, om zo op een totaal van dik 30km te komen. Ik meld me aan voor de 5:30 min/km groep, iets sneller dan de duulopen van de laatste tijd, maar in een groepje loopt altijd gemakkelijker.
Mijn eigen rondje rondom het Stadpark gaan prima. Met een extra lusje kom ik gemakkelijk op dik 6 km.
Als ik weer bij de kantine arriveer zie ik de andere LBers die vanmorgen ook zin hebben: Lianne, Harm, Anton, Carla, Erik, Janny en mijzelf. We verdelen ons over 4 groepen (5min, 5:50, 6:15 en 6:30 min/km). Dat is altijd dik voor elkaar bij groningen Atletiek. Maar liefst 132 enthousiaste deelnemers worden om 10u groepgewijs 'weggefloten'.
Het eerste gedeelte kent een pittig windje tegen. Al met al is het best fristjes, maar de eerste korte broeken zijn toch al weer gesignaleerd; brrr: mij veel te koud.....
Zoals altijd na elke ca 5km een korte stop en graaien vanaf de tafeltjes. In de 5:30 groep heel kort: max 2 min, net genoeg voor bekertje sportdrank, warme bouliion/thee, gelletje en/of stukje banaas/koek. Weer prima voor elkaar dus.
Er wordt prima doorgelopen in deze groep. Het gemiddelde tempo is 5:26 en de laatste 5km bungel ik achter in de groep. Niet dat ik daar warm of koud van word, maar 't gaat me dan net iets te hard. dat komt ongetwijfeld door die extra 6 km.
De route is mooi, heerlijke bospaden, langs het water, Hoornse meer etc. Na 2u15 zijn we terug op de atletiekbaan. Even omkleden en dan genieten van een heerlijke kom hete soep. De andere LBers komen nu ook binnen; Erik was natuurlijk al gedoucht toen ik arriveerde.

Groningen Atletiek.. bedankt voor de prima route en de organisatie!
Dat verdient wel een stukje in het DvhN!

Vervolg:
1maart: 25 of 30 km trainingsloop Garrelsweer (25 of 30km)!! Een echte aanrader

Groetjes, Peter


Trainingsloop van Runploug Garrelsweer  8 febr

Deze zaterdag was er een trainingsloop van 25 km georganiseerd door Runploug Garrelsweer.
Mijn omstandigheden zijn niet optimaal en twijfel of ik ga.
Op het laatste moment toch in actie, telefoon mee, mijn moeder is ziek.
Ik ben bereikbaar, dat voelt goed.
Ik word enthousiast begroet als ik binnenkom, de lopers van Garrelsweer zijn enthousiast, en ik hoor nog zoiets van.. het zijn altijd een aantal dezelfde mensen die komen. Ik geef kort aan wat mij weerhield en ze wensen me succes,
Ik ga met de groep van 6.30/km.
Er werd nog gezegd dat het een crossloop is, pal in de wind op door drassige velden etc etc...
Maar dat geeft toch helemaal niet? Ik heb mijn nieuwe schoenen aan, moet daar wel een beetje om lachen, mooie timing.
De route is meer dan mooi, het gebabbel, de stops.. het geeft altijd zo’n  “wij ” gevoel,
Samen sterk!!
Tenminste.. mijn benen en hoofd werken niet samen, mijn gedachten zitten in een mallemolen en ik raak achter bij de groep, kan me niet concentreren.
Jodi (Kremer) zou ook als pacer mee, en in de groep hebben we ruim voldoende pacers door wegvallen van de 6.15 groep. Na enig overleg biedt Jodi aan een kortere route te nemen en wat langzamer te lopen.
Me groot houden heeft geen zin, ik trek het niet. We slaan af, kletsen honderduit.. of ik klets honderduit?
Bemerk ineens dat we gewoon 6.19 de km lopen, al babbelend, en doodleuk 22 km.
Zie hier, lopen is niet alleen technisch lopen, trainen.. verstand op nul.
Het lopen brengt rust in de chaos, en doet je versteld staan van jezelf.
We gaan sneller dan de groep.
Kop in de wind, niks moeten en dan gaat het ineens vanzelf.
Terug bij het sportcomplex Bea staat er een heerlijke mosterdsoep met spekjes klaar, lekkere broodjes,
Ik zie Ger net met een 2e bakje lopen,het smaakt hem goed. Bert,Gerald en Thom zijn er ook.
Ik heb een voldaan gevoel, blij dat ik niet simpelweg gestopt ben bij de 13 km, Jodi vond het geen probleem en ook de  lbers glimmen en grijnzen allemaal,
Thom had best nog 10 km willen doorsjouwen, hij kijkt ook uit of hij niets gedaan heeft. Dat is wel eens anders he Thommie??
Gerald vond het ook leuk, en Bert geeft aan dat zijn knie goed voelt.
Het was gezellig, niks moeten, gewoon genieten van de omgeving, van de kleischoenen, blubber tot aan de knieholtes

Runploug Garrelsweer..complimentje voor jullie,
Heb niet de hele route gevolgd, wel gezien.
Het was prima toch, bikkelen is wat die lopers willen.En ja, soms lukt het even niet zo goed, maar ik zet wel door, en zo is dat toch?

Groetjes, Sabina


Verslagje eerste R2R 20 km langs de Madijk richting Peize

Erik:
In de aanloop naar de Marathon van Rotterdam zijn er weer 4 trainingslopen georganiseerd met afstanden oplopend van 20, 25, 30 naar 35 km.
Om te beginnen de eerst van 20 km vanaf Groningen Altletiek, Stadspark door nieuwe natuur gebieden, mooie paden, bruggetjes richting Peize.
Verdeeld over verschillende groepjes ingedeeld van 5:00 tot 6:45 min/km waar elk jaar weer veel animo voor is, waaronder ook weer een aantal LB-ers: David, Sabina, Bert, Lianne en Carla, die nog wat twijfelde in welk groepje ze zo gaan lopen,
Henk had tegen Carla gezegd om voor de 6:30 te gaan, zelf dacht ze de 6:00 min/km te pakken. Met wat overleg besloot ze voor een gulden middenweg: 6:15 min/km dus, sorry Henk,hihi.
Ook al ben je niet van plan om een marathon te lopen dit is voor elke duurloper een mooie training waar om de 5 km even wordt gestopt om een bouillon, water, sportdrank, banaan, ontbijtkoek enz, te nuttigen om vervolgens voor de volgende km's te gaan waarbij af en toe het tempo wordt verhoogd in ons groepje van 5:00 naar 4:30 min/km en dan weer terug. Het blijft toch een training die weer perfect is verzorgd met twee pacers + een fietser per groepje. Na aankomst even douchen en een lekker soepje hmm gaf deze training weer een voldaan gevoel op de weg naar Rotterdam!!

Groeten,
Erik

 
Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 dinsdag 11 februari 2014 23:20
Ans van der Meer
Dank voor je complimentjes Sabine. Super dat jullie van LB er bij waren in Haren zaterdag 8 februari.
Voor jou persoonlijk, juist in tijden dat je het moeilijk hebt kan hardlopen goed zijn. Ook al moet het soms even een stapje langzamer...Het moest zo zijn dat we meer dan genoeg pacers hadden.
Veel sterkte de komende periode!

Ik hoop jou en veel LB'ers te zien in Garrelsweer op 1 maart!
Laatst aangepast op zondag 16 maart 2014 21:57
 


© 2000-2018  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst