Trainings(foto)verslagen 2015
Verslagjes trainingslopen
Geschreven door Gerald, Bart, Peter   
Training 10 september 2015

Het was donderdag een mooie avond, ook om te trainen. De zon ging onder om 20u06. Precies op dat moment reed een LBer langs het Boterdiep en schoot deze foto. Volgens Thom was het: 'vanavond een cadeautje om te lopen'.Iets verder op kwam hij zijn loopmaatjes uit groep 1 tegen, die net op het punt stonden te starten met de 'kern' - een snelle 4km - naar Bedum.
De snelle jongens vertrokken met een minuut achterstand. Waren zij in staan de kopgroep te achterhalen?

Alle foto's staan HIER op Picasa
Groet,
PeterGarrelsweer 14 maart

Eenum2015
Foto: duurloop 14 maart bij Eenum, Gerald. KLIK voor vergroting

De foto's van Gerald staan HIER op Picasa en HIER als slideshow; foto's van Herman Rinket staan HIER

Foto's van de trainingloop op 14 februari staan HIER

Zomaar een training op de zondagochtend van 15 maart

HIER staan alle foto's van Bart

In aanloop naar een marathon worden al jaren trainingsloopjes georganiseerd. Voor de marathon van Rotterdam bijv. de RTR. De eerste duurloop beginnend met 20 km oplopend naar de vierde duurloop van 35 km. Een welkome aanvulling zijn de twee duurloopjes van Runploug Garrelsweer. Allebei goed georganiseerd, met kilometertijden voor elke loper, ervaren pacers en bij terugkomst een welverdiend bakkie soep.
{moshide hidden Lees verder >>>|verberg... >>>}
Je kunt natuurlijk ook met een paar loopmaatjes afspreken voor een gezamenlijke trainingsloopje. Dat is wat Thom, Petra en ondergetekende deden. Een dag nadat we op zaterdag een lange duurloop hadden gelopen gingen we op de vroege zondagmorgen voor een uitlooptraining naar de bossen van Anloo. Petra en ik hadden Thom vol overgave en enthousiasme verteld over de trail van de Runforestrun die we eind januari hadden volbracht. Dit was nu een mooie gelegenheid om met ons drieën lekker te draven in de mooie natuur. Voor Petra de gelegenheid om haar nieuwe trailschoenen in te lopen want in haar vorige zaten na een paar loopjes  een scheurtje. Aangezien we het komende weekend samen met Jan S. naar Ameland gaan voor de vuurtorentrail (35km) geen overbodige luxe.
Vol goede moed draven we de bossen in over de onverharde wegen, maar na een kilometertje of 8 zijn we weliswaar niet verdwaald maar het spoor wel een beetje kwijt. Op zoek naar een houten bruggetje over de Drentse Aa dat was het doel. Op de kaart kwamen we er niet uit waar we precies liepen, maar gelukkig liep er een loper onze kant op. We vroegen hem de route naar het bruggetje. Geen probleem zei hij, ik doe ook een duurloopje en kan die kant ook wel op. We hadden zomaar een gids tot onze beschikking. We stelden ons voor en onze gids stelde zich voor als Sander.  Als het tempo niet te hoog is  konden we wel samen de training volbrengen vroeg Sander. Dat was voor ons geen probleem want voor ons was het toch een beetje uitlopen. Sander bleek een ervaren loper en lid te zijn van de loopgroep Hunze en Aa.  Gestaag liepen de kilometers onder ons weg en het bruggetje (foto) hadden we al snel gevonden.
Training15maart15

Ook het blubber bad van RFR kwamen we weer tegen. Hilariteit alom toen we een gil achter ons hoorden. Petra zat vast in de blubber en kon er zonder hulp niet uitkomen. Thom was er snel bij om haar er uit te trekken, maar ik was net te laat om dit op foto te zetten. Lachen dus, maar nu werd het toch wel tijd om terug te draven naar de auto. Gids Sander ging ons voor en we hebben nog mooie trailpaden belopen. Terug in Anloo afscheid genomen van Sander en bedankt voor de begeleiding. Bij de auto aangekomen droge kleding aan en voldaan naar huis. Eigenlijk was dit geen uitlooptraining meer maar een flinke trailtraining. We liepen uiteindelijk bijna 23 km en dat was meer dan de bedoeling was. We gaan echter vol goede moed naar Ameland. 
We komen zeker weer om in dit stukje natuur weer te trailrunnen. Nogmaals Sander bedankt.

Loopgroet Bart.

HIER staan alle foto's van BartVerslagje van de trainings/duurloop vanaf Garrelsweer, 14 maart

Na vorig jaar beide lopen van de Runploug gelopen te hebben had ik wel weer eens zin om zo'n mooie route te lopen.
Vorige week al met Thom en Petra afgesproken naar Garrelsweer te gaan en vanochtend was het zo ver. Eerst Thom opgepikt en daarna Petra en onderweg naar het oude kerkje in Garrelsweer.


Bij aankomst zijn we redelijk op tijd en zijn er nog weinig mensen, maar dat loopt al gauw op tot zo'n 60 personen die 25/30 km gaan lopen in diverse tempo's. Vanuit de loopgroep zijn ook Ger, Eddie, Carla en Rieta van de partij.
Om tien uur is het zo ver en lopen we met Thom en Dick van de runploug als pacers op 6 min/km met een slinger naar Loppersum waar onder de kerktoren de eerste drinkpost staat, vanaf hier lopen naar Westeremden en even achter Westeremden de volgende drinkpost. Bij deze drinkpost sluit ook Ger aan die graag 20 km wil lopen en gaan we via Stedum terug naar Loppersum waar alweer de derde drinkpost staat. Door de hoofdstraat van Loppersum lopen we richting Zeerijp, langs de voetbalvelden, door het bos zijn we alweer bij de vierde drinkpost naast de oude graandrogerij.
We gaan verder richting Eenum, hier moeten we een aantal wierdes bedwingen. Vlak voor Wirdum staat de laatste drinkpost en is het weer op naar Garrelsweer.
Weer in de kerk aangekomen wacht ons broodjes en melk met mosterdsoep!

Runploug weer bedankt voor de mooie route en organisatie.

Groet Gerald

{/moshide}

 
Verslagjes heuveltrainingen: 11 okt - 23 aug 2015
Geschreven door Ger, Peter, Nico e.a.   
Van heuveltrainingen word je nog sterker, 't is goed voor je looptechniek en -coördinatie, kortom eigenlijk zijn de heuveltrainingen voor alle LB'ers goed voor welk nivo dan ook!

6e, 7e en 8e (en laatste)  heuveltraining, Noorderplantsoen

Hiervan zijn uitsluitend foto's (en een filmpje op 4 okt) gemaakt:

- 11 oktober
- 4 oktober (foto's)
- 4 oktober (filmpje)
- 27 september5e Heuveltraining 20 september, Kardinge

heuvel20sep2015 
Foto: Nico  alle foto's staan HIER

Op de vijfde heuveltraining waren maar liefst 13 deelnemers. Drie lopers waren er voor de eerste keer: Jeannette Snijder en de oud-leden Wim Havinga en Peter Mulder.
Er zouden dames voor koffie zorgen. Die dames hadden een scherpe timing, waardoor de eerder aanwezigen zich zorgen maakten over de inmiddels traditionele “nazit”. Het kwam allemaal goed. Peter Pettinga nam de training voor zijn rekening en liet weten dat in de zwaarte van de trainingen een opbouw zit, dus daarom veel heuvelwerk en (bijna) anderhalf uur training.
Soms waren er dreigende luchten maar het bleef wel droog (behalve de voeten, die ook nog zwart werden). Drie keer helemaal naar boven was niet niks en toch waren er bikkels die dat vier keer deden. Peter bedankt voor de training en Erna en Rieka bedankt voor de koffie en koek.

Groet, Nico

4e Heuveltraining 13 september, Noorderplantsoen

heuvels13sept2015

Foto: Peter, Henk; alle foto's staan HIER
Het weer is een beetje druilerig bij de start. Maar toch best warm. De meeste hebben zich er gelukkg goed op gekleed. De boot-campers die ook in het plantsoen trainen zijn bijna allemaal veel te warm gekleed. HenkS is vandaag de trainer van de dag. Dit natuurlijk omdat PeterP te druk geweest is de avond er voor met het festival op 't Reitdiep tegenover zijn huis. Logisch. Ondergetekende was er al wat eerder om de benen wat los te lopen na de duurloop van gisteren. Anders hakt de training er te veel in. Henk had weer prima oefeningen incl wat bootcamp-achtige variaties. Heerlijk om helemaal los te gaan met snelle beklimmingen rondom en op de heuvels. Word je goed warm en sterk (!) van. In mijn geval gaat 't toch steeds elke week weer gemakkelijker. Als nieuw gezicht deze week: Rieka. Erna had wat reklame gemaakt afgelopen week. Toch wil het met de opkomst niet erg vlotten dit jaar. Nu 8 LBers. Na 5 kwartier hijgen en puffen gaf Henk on vrij af. PeterH had deze keer voor de carting gezorgd en hij werd er hartelijk voor bedankt. Henk bedankt voor de training!

Groet,
Peter


3e Heuveltraining 6 september, Noorderplantsoen

heuvels6sept2015
Foto: Peter; alle foto's staan HIER
't Parkeren valt de eerste keer niet mee. Overal borden. Maar o.a. in de Kerkstraat lukt probleemloos. Het Noorderplantsoen is toch altijd heerlijk om te lopen. Een kleinere opkomst dan de week er voor (7 LBers) , maar wel een nieuw gezicht: Erna. PeterP heeft weer prima ofeningen in het geweldig opgeruimde park na de Noorderzon. Snelle korte pionnen oefeningen afgewisseld met langere stukken over de dijk. 't Bekende werk maar  o zo leuk. De afterparty van Rieta is dit keer in de Kerkstraat. Bedankt daarvoor! En PeterP bedankt voor de training!

Groet,
Peter


2e Heuveltraining 30 augustus, Kardinge

heuvels30aug2015
Foto:
Peter; alle foto's staan HIER
Zeven, nee acht LBers gaven acte de présence bij de tweede heuveltraining. Dat is wel eens meer geweest. Maar de pret en inspanning was er niet minder om. Kwam zo waar Dick aanlopen. Gelukkig is hij voldoende hersteld. Daar zal die smakelijke taart ongetwijfeld aan bijgedragen hebben. Na een prima warming up (dat was voor de meesten wel nodig), liepen we uiteraard richting zandbak. 't Was er natter dan vorige week. Gelukkig bleef het beperkt tot een enkele reis, haha. Daarna direct door naar de bult. Die werd dit keer flink onderhanden genomen. Diverse 1-2-3-4-5 loopjes. Als je niet weet wat dat is: kom 'n keertje langs en je vergeet 't nooit meer. Dat zijn de trainingen waar 't om gaat. Lekker zweten. Dan voelen de traptreden daarna zo heerlijk. Ook hier een 1-2-3-tje, d.w.z. 1,2 of 3 treden tegelijk. Op 't laatst loodzware benen en dat lag niet alleen aan mij. Op naar boven, en toen konden we los. Nico had ons niet meer in bedwang en we scheurden de bult af. Heerlijk is dat, vooral 't stijgen daarna. Hoe Edward dat 10000m kan doen??? Nog een laatste afdaling en toen op weg naar de catering van Jan&Evelyn, met heerlijke 'space cake' van Marike.
Bedankt daarvoor. Plotseling kwamen er nog 4 LBers opduiken. Alsof ze de koffie geroken hadden. Zij hadden een duurloop achter de rug en daarbij nog wat 'Afrikashirts' achter de deur van PeterP gedrukt. Klasse.
Nico opnieuw bedankt voor de heerlijke training!

Groet,
Peter

1e Heuveltraining 23 augustus, Kardinge


heuvels23aug2015
Foto:
Peter; alle foto's staan HIER
Negen LBers waren er de eerste keer present bij Kardinge; doordat maandag de Minimarathon in Ten Boer plaatsvindt uiteraard een iets kleinere opkomst. Het leuke is dat je op zondag een mix hebt van de LBers: diverse lopers zie je niet of nauwelijks omdat ze op een andere avond trainen of in een andere groep. Dat is ook een van de aantrekkelijke kanten van de heuveltraining: het verstekt de onderlinge band. Nico nam de training voor zijn rekenig omdat PeterP in het water moet (hard/wad)lopen. De eerste keer dus een rustige (?) start. Met aangenaam weer is dit een heerlijke start van de zondag. Na wat oefeningen - leuk dat Marjo nog langs kwam tijdens haar duurloopje; gelukkig is zij ook weer back-on-track! - kwamen we aan bij het zandstrand. Het lag er veel beter bij dan voorgaande jaren. Altijd lekker om in de zandbak te ploeteren. Daarna naar de bult. De trappen werden verkend; valt altijd weer tegen de eerste keer, een piramideloopje klimmen en dalen. De benen worden nu toch echt al zwaarder. Een rondje rondom de bult en als toetje helemaal omhoog met wat oefeningen op de top. Mooi het  uitzicht. Het was weer genieten op deze mooie zondag. En van wie zijn deze mooie sloffen? Op naar de volgende training, ook op Kardinge! Nico bedankt voor de prima training!

De verslaggeving van 2014 staat HIER en van 2013 HIER.

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 zondag 23 augustus 2015 15:56
Jan Wedema
heerlijk, zo met z'n allen op de zondagochtend letterlijk een topprestatie leveren! Mooie groep, met de mooiste sloffen van Evelien!
 
Verslagje Rondje Amsterdam, 4 juli 2015
Geschreven door Edward   

Lopen met 'extreme'  hitte!

Amsterdam4juli2015 klein

Onder meer dan zomerse omstandigheden trainde Edward in Amsterdam en omgeving. Na zijn 6-uurs van vorige week staat al weer een 60km op het menu. Ultralopers houden van lange afstanden en ook hoge temperaturen.
Lees in zijn verslag hoe het hem afging!

Reacties (1) Geen reacties meer mogelijk
1 woensdag 08 juli 2015 09:40
Peter Pettinga
Chapeau chapeau, weer knap gedaan in die hitte. Momenteel niet eens 60 per week....
Lees 't verslagje van Edward
 


© 2000-2018  Loopgroep Bedum, webmaster Peter v.d. Hulst